EMOTIVAN NOVAK: Zahvalio se čoveku koji ga i dalje inspiriše! (FOTO)

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posetio je Nikolu Pilića, trenera na čijoj je akademiji stasavao kao igrač.

Nole se na emotivan način zahvalio svom mentoru na svemu što je učinio za njega.

- Sjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovek koji je nesebično delio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili oberučke u svoju tenisku akademiju u Nemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom detetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspiriše.

On uskoro puni 80 godina a provodi skoro svaki dan po 4h na terenu. Teren je njegov dom. Imao sma veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelena Genčić pa sve do Nikija kao osnova za sve moje poduhvate. Niki je jedini trener u istoriji tenisa koji je osvojio 5 Dejvis Kupova za 3 različite nacije (Nemačka, Hrvatska, Srbija).

Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Evropi u kojoj su stasavali velikani poput Bekera, Štiha, Ivaniševića.. Pa dobro , i ja sam tu bio (osmeh). Večno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su uradili za mene i moju familiju - napisao je Novak na Fejsbuku.

Najbolji srpski teniser odlučio je da propusti turnir u Pekingu, ali će učestvovati na Mastersu u Šangaju, koji startuje 7. oktobra.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Novak Djokovic

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost