Izvor:
11.09.2016 u 20:02
0

FINALNI OKRŠAJ TITANA: Novak večeras igra za treći US OPEN protiv Vavrinke!

Došli smo do 136. finala Otvorenog teniskog prvenstva Amerike, koje se organizuje od daleke 1881. godine na terenima u Njujorku. Za odbranu titule i za treći osvojeni US Open bori se najbolji reket sveta, naše gore list – Novak Đoković i to protiv Švajcarca Stena Vavrinke. Večeras, od 22 časa po našem vremenu, dvojica vrhunskih tenisera ukrstiće rekete na Artur Eš stadionu.

Najbolji srpski teniser imao je prilično neobičan put do finala – u prvih pet rundi turnira odigrao je samo dva potpuna meča. U polufinalu savladao je Francuza Gaela Monfisa rezultatom 6-3, 6-2, 3-6, 6-2, tako zabeleživši trinaestu pobedu protiv ovog igrača. Ono što može da nas zabrine jeste fizička sprema ovog 29-godišnjaka koji u poslednje vreme ima problema sa oba ramena. Međutim, Đoković insistira na tome da je savršeno spreman za finale, pa nam ostaje da mu poverujemo i iz sve snage navijamo da osvoji treću titulu na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Vavrinka je, pak, u polufinalu imao okršaj sa sve jačim Japancem Kejem Nišikorijem, kojeg je pobedio rezultatom 4-6, 7-5, 6-4, 6-2 izgubivši prvi set. Sten je do finala odigrao 23, a Đoković svega 14 setova.

Podsetimo se, dvojica tenisera 23 puta su igrali jedan protiv drugog, a Novak je bio bolji u 19 mečeva. Poslednji put su se sreli u Parizu na Mastersu 2015 godine, gde je Srbin pobedio rezultatom 6-3, 3-6, 6-0. Na US Openu su igrali dva puta i oba meča je dobio Đoković.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/movietvtechgeek

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter