NOVAK ĐOKOVIĆ: ,,Nisam siguran da ću igrati Završni turnir Dejvis kupa za reprezentaciju!"

                                         

 

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da NIJE SIGURAN da će igrati za reprezentaciju Srbije na Završnom turniru Dejvis kupa u Madridu u novembru.

- Nisam siguran da ću igrati Završni turnir Dejvis kupa za reprezentaciju. O selekciji Srbije uvek razmišljam, a kao što znate ATP, organizacija kojoj pripadamo kao profesionalni teniseri, pokrenula je ATP kup, koji će biti održan početkom sledeće sezone i tu ću nastupiti sigurno, zajedno sa kolegama iz reprezentacije - rekao je Ðoković.

Posle 120 godina Dejvis kup je doživeo rekonstrukciju, pa će se od 18. do 24. novembra u prestonici Španije boriti 18 reprezentacija za "salataru", a Srbija je u grupi sa Francuskom i Japanom.

Iako je lobirao za promene u Dejvis kupu, Ðoković se ne slaže sa načinom na koji je on reformisan, a koji je preuzela kompanija fudbalera Barselone Ðerara Pikea.

- Dejvis kup ima dugu tradiciju, ali je odlučeno da bude promenjen na način na koji nekim igračima to ne odgovara i mislim da ne olakšava ionako tešku sezonu kroz koju prolazimo. Zato nisam siguran da li ću nastupiti na finalnom turniru, ali se vidimo na ATP kupu - zaključio je Novak.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/djokernole

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost