Izvor:
25.06.2019 u 09:02
0

MARKOS BAGDATIS: Vimbldon će biti moj poslednji turnir u profesionalnoj karijeri!

Iskusni kiparski teniser Markos Bagdatis najavio je da će posle predstojećeg Vimbldona završiti karijeru.

Nekadašnji svetski broj osam i finalista Australijan opena (2006) odlučio je da prestane sa profesionalnim bavljenjem tenisom u 34. godini nakon trećeg gren slema u sezoni, za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

Vimbldon će biti moj poslednji turnir u profesionalnoj karijeri. Zahvalan sam organizatorima Vimbldona što su mi dali "vajld kard" i šansu da se oprostim od sporta koji mnogo volim i bio je veliki deo mog života poslednjih 30 godina. Odluka nije bila laka, ali fizički mi je bilo teško da se vratim tamo gde pripadam – napisao je Bagdatis na društvenim mrežama.

Bagdatis, trenutno 138. teniser sveta, poslednji put na ATP turu igrao u februaru u Dubaiju kada je ispao u drugom kolu, a posle toga samo čelendžere i osvojio jedan u Šenženu.

Tokom karijere osvojio je četiri ATP titule, igrao i polufinale na Vimbldonu (2006), a ostaće upamćeni i maratonski mečevi sa Novakom Ðokovićem na početku karijere srpskog asa.

Ovogodišnji Vimbldon održava se od 1. do 14. jula, a titulu u muškom singlu brani Ðoković.

Izvor: Tanjug
Foto: Markos Bagdatis/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter