Izvor:
23.01.2017 u 02:41
0

Podvig: Miomir Kecmanović sa 17 godina osvojio prvi profesionalni turnir!

Dugo će pamtiti Miomir Kecmanović nedelju, 22. januar 2017, a nastavi li da igra kao do sada, pamtiće se ovaj datum po početku jedne velike profesionalne teniske karijere. Posle nestvarnog niza uspeha u juniorskoj konkurenciji, naš mladi as je prvi put otkako je počeo da se bavi "belim sportom" osvojio profesionalnu titulu. I to kao sedamnaestogodišnjak!

Na fjučersu u Floridi, u Sanrajzu, Kecmanović je kao 801. igrač sveta uspeo da u finalu savlada 410. igrača sveta, osam godina starijeg Kristijana Lindela iz Brazila, i to sa ubedljivih 6:2, 6:2, posle 72 minuta igre.

Podvig je utoliko veći kada se uzme u obzir da je mladi srpski teniser morao najpre da prebrodi kvalifikacije, a onda i da se u glavnom delu turnira nadmeće sa igračima koji su, redom, svi bolje rangirani od njega. U finalu je nadigrao 193 cm visokog momka iz Rio de Žaneira, inače petog nosioca na nadmetanju u Sanrajzu.

Turnir u Floridi igrao se za nagradni fond od 15.000 dolara, a Kecmanoviću će više od novca svakako značiti profesionalni prvenac, i to u prvom mesecu otkako je napustio juniorsku konkurenciju. U njoj je, podsetimo, osvojio sve što je moguće osvojiti u pojedinačnim nastupima, od turnira najveće, GA kategorije u Meksiku i Merilendu, do čuvenog Oranž boula, na kome je odbranio trofej, što nije uspelo čak ni legendama kao što su Federer i Mekinro.

Blic
Foto: Facebook/ Miomir Kecmanovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter