Izvor:
17.02.2017 u 15:46
0

STRANI MEDIJI SPEKULIŠU: Da li Beker želi da bude trener Federera?

“Treniranje dolazi prirodno, naravno da bih voleo da se ponovom bavim tim poslom, ali želim da budem uključen i u komentarisanje na televiziji ili nečemu što ima veze sa tenisom”, rekao je Beker na konstataciju da je mladi Aleksander Zverev izjavio da bi voleo da mu legendarni sunarodnik bude na čelu tima.

Boris je u poslednjih nekoliko dana dao više intervjua koje se tiču Rodžera Federera, zbog čega specijalizovani portali posvećeni tenisu sve glasnije pišu o mogućoj saradnji dvojice velikana.

Posle raskida saradnje sa Đokovićem, Beker se vratio na Evrosport na kojem je bio komentator ovogodišnjeg Australijan opena – Švajcarac je pobedio Rafaela Nadala u finalu i osvojio 18. Grend slem trofej.

Osvojiti 18 Grend slemova je ogroman uspeh. Ko to može da uradi? Ali Federer je učinio da to izgleda tako lako i bez napora. Njegova elegancija i klasa u ostvarivanju tog rezultata je nešto što neće mnogo sportista moći da ponovi u budućnosti, istakao je Beker.

On je naveo da je sada samo nebo granica za Rodžera.

Pre nekoliko meseci se postavljalo pitanje kada će Novak stići i prestići Federerov rekord na najvećim turnirima, a sada se to pitanje promenilo u ‘da li će uopšte uspeti’. Mislim da Nadal i Novak mogu da stignu Rodžera, ali on i dalje nastavlja. Što više bude pobeđivao, to će više želeti da igra. Vrhunski tenis je mnogo više mentalna snaga nego trenutna forma. Zrelost igrača je veoma važna”.

Federer već godinama radi sa Severinom Lutijem, koji je u isto vreme kapiten švajcarske Dejvis kup reprezentacije, dok je od starta 2016. godine u timu i Ivan Ljubičić.

B92
Twitter/WebtribuneRs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter