Izvor:
19.03.2017 u 19:31
0

FEDERER OPET U OFANZIVI: Zanimaju me samo svetski tron i grend slem titule!

Kao u najboljim danima igra Rodžer Federer. Da mu godine ništa ne mogu pokazuje njegova sjajna igra u Indijan Velsu u kojem je stigao do finala.

Švajcarac je ove godine jednom već ispisao istoriju osvojivši 18. grend slem titulu. U epskom finalu u Melburnu savladao je Rafaela Nadala. I ne želi samo na tom trofeju da se zaustavi Federer. Hoće da ih ima što više u kolekciji.

U finalu Indijan Velsa igraće protiv sunarodnika Stana Vavrinke. Ukoliko pokori Indijan Vels biće to njegova 25. titula sa turnira iz serije 1.000.

"Vavrinka je osvojio US Open, dobar je na brzim podlogama. Poslednjih godina smo odigrali dosta gustih mečeva", rekao je Federer, aktuelni 10. teniser sveta.

Iako su svi očekivali da u kalifornijskoj pustinji vide Novaka Đokovića i Endija Mareja u finalu, njih dvojica su ispala u ranoj fazi, a kako sada stvari stoje, Škota sigurno nećemo gledati u Majamiju zbog povrede lakta, dok je Novakovo učešće još pod znakom pitanja, takođe zbog povrede.

"Siguran sam da će se njih dvojica vratiti i da će ponovo osvajati titule", jasan je Federer.

Rodžer je već zabeležio skok za tri mesta, a ukoliko osvoji titulu u Indijan Velsu, od ponedeljka će biti šesti na svetu. Ipak, ne opterećuje se previše rangom, a sve što želi je da uživa na terenu i da osvaja titule.

"Postoji mogućnost da napadnem broj jedan, ali s obzirom na to da neću puno igrati, onda bih morao da osvojim još jedan grend slem kako bi se to ostvarilo. Voleo bih da budem broj jedan ponovo. Ništa osim broja jedan me ne interesuje i zato mi rang nije prioritet. Moja želja je da budem zdrav, uživam i da probam da pobeđujem", jasan je Federer.

Ukoliko protiv Vavrinke osvoji pehar, biće to njegov 90. u karijeri. U slučaju pobede inkasiraće 1.175.505 dolara i 1.000 poena, a u slučaju poraza u Majami će krenuti sa čekom na 573.680 zelenih novčanica i 600 dolara.

Blic
Foto:wikipedia/flickr.com/ ATP World Tour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter