Izvor:
20.04.2017 u 14:26
0

Novak pred meč sa Bustom: POČEO SAM DA GUBIM, SAD SVI MISLE DA SAM RANJIV!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/novak.jpg?m=1465111410

Samo jednu stvar je Novak mogao da dobije posle dva i po sata uvodne epizode novog serijala na šljaci – ogromno samopouzdanje ili potvrdu da je sve ranjiviji. Mučenje protiv Simona na startu Monte Karla može biti snažan vetar u leđa, jer je Đoković konačno preživeo jednu oluju u uvodnim fazama turnira. Ali, pred današnji meč osmine finala sa Karenjo Bustom, koji je sa 2:0 savladao Hačanova, i sve teže naredne runde (Tim, Nadal, Dimitrov…) u vazduhu ostaje pitanje da li je to bio tek dašak bolje igre drugog tenisera sveta.

– Bez motivacije da opet osvaja titule i bude broj jedan, biće mu sve teže da dobija ovakve duele. Suočava se sa velikim brojem igrača koji žele da mu naplate dugove sada kada više nije ona dominantna sila koja se udara u prsa i urliče. I Novak to zna", piše Piter Bodo, teniski analitičar američkog ESPN.

U prilog toj tezi idu svi oni lepršavi voleji i čelična volja motivisanog Simona da dobije Đokovića prvi put posle deset poraza.

– Kada jednom počneš da gubiš, drugi igrači počnu da te smatraju za nekog ko je ranjiv. To se desilo Federeru, Nadalu i moraš da se nosiš sa tim – svestan je naš as da ga se niko više ne plaši.

Ali, poručuje da ni on ne oseća strah kad izađe na teren. Ni protiv autsajdera u drugom kolu, ni u okršaju sa najvećim rivalima.

– Ne plašim se nikoga. Optimista sam oko svojih šansi na svakom turniru. Stekao sam to pravo da osećam optimizam gde god da odem, jer sam svugde imao uspeha. To je nešto što se ne menja. Uvek želim da dobijem svaki meč koji igram, da osvojim svaki turnir na kom nastupam. Sa takvim stanjem uma sam i došao ovde gde sam.

Novak nema dilemu da li je uvodni meč bio dobar ili loš znak pred nastavak turnira.

– Izvukao sam se iz opasne situacije. I to je nešto pozitivno što ću izvući iz uvodnog meča. Nisam igrao kako bih želeo, na nivou na kom mogu da budem. Bio je to moj prvi meč na šljaci još od finala Rolan Garosa, a prvi na Turu još od Indijan Velsa. Osećao sam iscrpljenost, šljaka je veoma zahtevna i prelaz sa tvrde podloge posle Dejvis kupa nije bio lak. Ali, ovakve pobede daju samopouzdanje. Siguran sam da će mi to pomoći na mentalnom planu.

Drugog tenisera planete već duže vreme muče i fizički problemi, pre svega sa laktom.

– Bio sam skeptičan kako će moje telo reagovati na teške loptice na šljaci, ali zasad je sve u redu. Mislim da je priprema za Olimpijske igre posle Vimbldona, umesto odmora, malo poremetila moj balans, ali najvažnije je da sam shvatio šta nije valjalo. Prvi korak ka napretku je da znaš te odgovore.

NOVAK Đoković i Viktor Troicki nisu mogli dalje od drugog kola mastersa u Monte Karlu. Srpski dubl je poražen u drugoj rundi od Finca Henrija Kontinena i Džona Pirsa iz Australije posle dva seta – 3:6, 4:6.

– Dubl igram iz dva razloga. Jedan je da imam više mečeva u nogama, a drugi da se spremam za Dejvis kup. Polufinale protiv Francuske nam je svima u mislima. Želim na neki način da pokažem selektoru Zimonjiću da sam spreman da igram sva tri dana – poručio je Novak.

Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter