Izvor:
10.05.2017 u 17:28
0

ON JE NAJBOLJE REŠENJE ZA NOVAKA: Evo šta kažu Pilić i Armenulić!

agasi

Andre Agasi (47) najbolji je izbor za novog trenera Novaka Đokovića (29), kažu za Informer teniski stručnjaci Nikola Pilić i Radmilo Armenulić.

Engleski mediji potvrdili su da Agasi i Đoković pregovaraju, pošto je srpski teniser prošle nedelje objavio da je otpustio ceo stručni štab.

Saradnja Agasija i Đokovića još nije ozvaničena, jer Amerikanac ne može da se obaveže da tokom cele godine putuje.

Britanski "Telegraf" dodaje da će zato Novak pokušati da nađe još jednog trenera koji bi sve vreme mogao da bude uz njega, a da sa Agasijem radi od 10 do 12 nedelja godišnje.

Veliki igrač

Vrsni teniski stručnjak Nikola Pilić smatra da bi, kao legendarni igrač, Agasi bio veliko pojačanje u Đokovićevom timu, a Radmilo Armenulić kaže da su zbog sličnog stila igre odlični jedan za drugog.

Novak je sam rekao da mu je potreban neko ko je prošao slične stvari u karijeri, a Andre Agasi je jedan od takvih. Nema veze što nije iskusan kao trener vrhunskih igrača, ima dovoljno godina, zna kako funkcioniše život tenisera jer je sam bio veliki igrač, i zato je Agasi prava osoba – jasan je Pilić.

Ukoliko Agasi postane šef stručnog štaba Đokovićevog tima, drugi trener ne bi morao da bude tako poznato ime.

Teško je biti non-stop uz tenisera, treba biti uz porodicu, i jasno je zašto je Agasiju teško da se obaveže. Ali ako preuzme ulogu povremenog trenera, onda uz Novaka stalno može da bude neko manje zvučno ime, više kao sparing partner – analizirao je Pilić.

novak djokovic

Armenulić, s druge strane, smatra da i drugi trener treba da bude jak stručnjak.

Novak igra veoma slično Agasiju, jak je sa osnovne linije, slab u volejima. Možda bi bilo dobro da vrati Borisa Bekera ili dovede Pita Samprasa, oni su malo ofanzivniji, ali i Agasi je sjajan izbor. Jaka je ličnost i bilo bi veoma važno da sedi u loži. Uz Agasija, koji verovatno neće moći da putuje stalno, morao bi da angažuje još jednog ozbiljnijeg trenera – istakao je Armenulić.

Nema odluke

Đoković traži trenera još od sredine aprila. Novakov agent Edoardo Artaldi indirektno je potvrdio da je Đoković za to vreme razgovarao sa Agasijem i da je Amerikanac među zainteresovanima za saradnju.

Ovo je samo prva faza diskusija sa zainteresovanim stranama. Nijedna odluka nije donesena i trenutno se nijedno ime ne ističe – izjavio je Artaldi.

Izvor: informer.rs
Foto: novakdjokovic.com, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter