Izvor:
15.05.2017 u 14:29
0

ARANČU SANČEZ ZAMALO SNAŠLA SUDBINA MONIKE SELEŠ: Manijak je hteo i mene da ubije!

Trostruka osvajačica Rolan Garosa Aranča Sančez Vikario otkrila je da je pre 24 godine dobila pretnje smrću od Gintera Parča, poznatog po napadu na Moniku Seleš 1993. godine!
– Ako dođeš u Nemačku, ti si sledeća – jezive su reči koje je Sančezovoj u pismu uputio Parč.
Parč je bio mentalno poremećena osoba i veliki navijač Štefi Graf, pa je planirao napade na igračice koje bi joj se mogle naći na putu. Tako je jugoslovensku teniserku Moniku Seleš, tada najbolju igračicu sveta, tokom meča četvrtfinala turnira u Hamburgu nožem ubo u leđa.

Aranča Sančez otkrila je da je duže vreme živela u strahu jer je dobijala preteće poruke od Gintera.

– Dobijala sam pisma od njega i pre napada na Moniku. Strašno je to što se njoj desilo, mogla sam to da budem ja. U to vreme nas dve smo bile jedine koje smo mogle da ugrozimo igru Štefi Graf, pa smo zato i bile mete. Gde god sam igrala imala sam četiri čuvara koji su pazili na mene jer smo se plašili da bi taj čovek mogao bilo kada da se pojavi i napadne me. Dok sam igrala, pokušavala sam da se koncentrišem na tenis, ali je to bilo teško jer sam uvek imala u podsvesti činjenicu da Parč vreba odnekud – ispričala je Sančezova.

Nikad nije zatvoren
Ginter Parč slobodno šeta ulicama

Nakon napada na Moniku Seleš 1993. godine sud je Parča proglasio mentalno poremećenom osobom, pa nije krivično odgovarao za svoj zločin, već je bio osuđen na dve godine lečenja na psihijatriji. Nakon ovog strašnog incidenta Monika Seleš, tada najbolja igračica sveta, vratila se tenisu posle posle oporavka, ali nikad više nije bila u formi kao pre napada.

Izvor: Kurir.rs

Foto: Twitter/Marca, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter