Izvor:
20.05.2017 u 19:58
0

NOVAK DOBIO DEL POTRA: Sledi odmor, pa Tim od 20h!

Novak Đoković pobedio je Huana Martina del Potra, u meču koji je počeo u petak, a završio se u subotu, i plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu – 6:1, 6:4.

Osamnaesti međusobni okršaj Srbina i Argentinca, u kojima Novak sada vodi 15-3, počeo je u petak nešto posle 21 čas, ali je dva časa kasnije prekinut zbog jakog nevremena, pri vođstvu Đokovića (6:1, 1:2).

Ipak, to nije ni najmanje smetalo četvorostrukom osvajaču turnira na terenima kompleksa 'Floro Italika' – pošto je nastavio tamo gde je stao dan ranije.

Bez izgubljenog poena je izjednačio, pre nego što je po četvrti put oduzeo servis svom velikom prijatelju. Nije 'Div iz Tandila' imao rešenja za rapoloženog

Prethodno, Novak je loše počeo, pošto je je već u prvom servis gemu pretrpeo brejk, ali je od tog trenutka zaigrao maestralno i podsetio na najbolje dane.

Za šest osvojenih gemova u nizu stigao je do vođstva u setovima, diktiravši ritam i konstantno napadajući rivala, da bi posle desetak minuta igre u drugom delu meča došlo do prekida.

S druge strane, drugo polufinale na programu je odmah po okončanju prvog, a sastaju se Džon Izner i Aleksander Zverev.

Ako je suditi po prvom gemu, Novak je nastavio tamo gde je stao u petak – osvojio je gem za izjednačenje bez izgubljenog poena, a potom 0:30, sjajnim riternima i bekhendima, pretvorio u novu brejk šansu i zatim je realizovao divnim drop-šotom iz slajsa – 3:2.

Posle zamene strana, sunce je i Đokoviću pravilo probleme prilikom servisa, što je Argentinac iskoristio i stigao do prva dva poena. Brzo se Novak konsolidovao, pogodio dva prva servisa, forsirao protivnikov bekhend i vratio se u egal. Potom je lagan lob, za njegove standarde izbacio u aut, ali onda Delpo pravi novu grešku iz bekhenda (udarca s kojim ne zna za viner), što sada naš igrač kažnjava i potvrđuje stečenu prednost – 4:2.

Pokušao je 'Div iz Tandila' nešto da promeni u gemovima koji su sledili, ali je sve što je uspeo da uradi bilo 30:30 pre nego što je Novak dođao do petog gema, odnosno prilike da svojim servisima overi plasman u polufinale – 5:4.

b92.net
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter