Izvor:
08.06.2017 u 00:29
0

ZIMONJIĆ NAKON PLASMANA U POLUFINALE: Verdasko i ja smo odlična kombinacija!

I dalje uživam u takmičenju. Ovo mi je još veliki izazov. Lepo je što još mogu da igram, kaže teniser od 41 godine.

NOVO polufinale grend slema za Nenada Zimonjića, posle toliko vremena. Sjajnom igrom, srpsko-španski par Zimonjić-Verdasko bio je bolji od brazilsko-italijanskog tima Dutra Silva – Lorenci, rezultatom 7:6, 7:5. U četvrtak imaju poslednju prepreku do finala, a s druge strane mreže će stajati meksičko-američki par Gonzales – Jang.

– Imali smo protivnika koji nije ni malo naivan. Uslovi, u kojima vetar pomera loptu, nisu odgovarali našoj igri. Ali, dobro smo se snašli. Presrećan sam što smo pobedili – izjavio je Zimonjić posle meča.

S Verdaskom se odlično slaže na terenu.

– Dobra smo kombinacija. Odlično smo se uklopili, s obzirom da se nismo pripremali zajedno. Nadam se da ćemo u polufinalu odigrati još bolje.

Sada već može da se razmišlja i o tituli.

– Imamo šansu. Sve je totalno otvoreno. Svako svakog može da dobije. Svi smo motivisani i želimo da prođemo dalje. Polufinale me je "vratilo u život", jer znam da ću još moći da učestvujem na većim turnirima. Velika mi je želja da ponovo budem u finalu. A sa novom grend slem titulom i automatskim kvalifikovanjem za London, sezona bi bila fenomenalna.

U 41. godini, Zimonjić igra kao mladić.

– To je ljubav prema sportu. I dalje uživam u takmičenju. Ovo mi je još veliki izazov. Lepo je što još mogu da igram na vrhunskom nivou. Što sam stariji, teže se oporavljam. Ali, sve radim na tome da budem maksimalno spreman – poručio je Zimonjić.

ZIMONjIĆ O NOVAKOVOM PORAZU: I DRUGI IGRAJU TENIS

PROKOMENTARISAO je i Nenad Zimonjić poraz Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa od Dominika Tima.

– I drugi igraju fenomenalno. Po rezultatima, Tim i Nadal su ove godine najbolji na šljaci. Uslovi nisu odgovarali Novakovoj igri. To je možda bio ključ problema – rekao je Ziki.

Novosti
Foto: Arhiva/Twitter/nenadzim

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter