Izvor:
15.07.2017 u 01:09
0

11. put u karijeri: FEDERER U FINALU VIMBLDONA! (foto)

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Čeha Tomaša Berdiha 7:6, 7:6, 6:4.
Švajcarac će se u svom devetnaestom Gren slem finalu, u kom će juriti osmi trofej u Londoinu sastati sa Marinom Čilićem, pošto je Hrvat u prvom polufinalu bio bolji od Sema Kverija u četiri seta.

Veliko finale na programu je u nedelju.

Berdih je u nekoliko navrat bio u dobroj situaciju, u prva dva seta naterao Federera da igra taj-brejk, ali je Rodžer bio bolji kada se lomio rezultat, ubacio bi u brzinu kada je bilo najteže i na kraju će igrati za 19. grend slem u karijeri, a osmi na Vimbldonu.

Berdih je u prvom setu uspeo da vrati brejk zaostatka i uvede set u taj brejk, koji je Federer dobio posle velike borbe. U drugom setu je prvo Čeh spasao dve brejk lopte, potom i Federer, koji je u 11. gemu brzo stekao dva mini brejka poveo 5:1, a potom poveo u meču sa dva 2:0 nakon 105 minuta igre.

Prošetao se Rodžer kroz treći set. Tomaš je prvo spasao brejk loptu, pa poveo na servis rivala 40:15, ali je Rodžer projektilima od servisa spasao dve brejk lopte. To je unišilo Čeha, pa je već u narednom gemu ostao bez servis gema, Federer je poveo 4:3, a nakon dva sata i 22 minuta slavio trijumf.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter