Izvor:
02.08.2017 u 16:08
0

JELENA JANKOVIĆ PRED US OPEN: Mnogo mi je teško da izdržim ove napore, nismo mi mašine!

Nekada najbolja teniserka sveta Jelena Janković posle još jedne rane eliminacije i predaje meča protiv Francuskinje Osean Dodan u Vašingtonu izjavila je da će pokušati da odigra US open, pa će posle videti šta dalje jer ovako muči samo i sebe i publiku.

– Ja jesam borbena i volim ovaj sport i volim da se takmičim, ali nažalost moje telo mi ne omogućava da igram na ovom nivou“. Povrede me ubijaju u pojam, izgubila sam i samopouzdanje i volju uopšte i motivaciju. Prošle godine sam imala dve rupture na pektoralnom mišiću, a ova leđa me već duže muče, samo što je sad postalo ozbiljnije, hronična upala, što je verovatno od 17 godina igranja na turu, na betonu – izjavila je Janković za Glas Amerike.

Praktično svi srpski teniseri, koji su u poslednjih 10 godina ovaj sport učinili izuzetno popularnim muče se sa povredama, a Jelena smatra da je to u neku ruku normalno, jer, kako kaže "nismo mašine“.

– Ne volim da kukam, ali sad sam stvarno došla do stadijuma da mi je teško da izdržavam ove napore. Evo ovde, igrala sam, dobila sam set, i onda da ne mogu da nastavim da igram meč. Mene to boli, jer ja nisam tip koji voli da predaje mečeve, uvek igram do kraja, ali stvano ne mogu… A nažalost, eto i Nole i Viktor i Janko, svi imaju neke svoje probleme, verovatno od svih tih napora koje imamo svakodnevno, od putovanja, jer naš način života je izuzetno… neobičan, i u neku ruku i nezdrav.

Trenutno 69. teniserka sveta još ne zna šta je čeka u nastavku sezone, ali je sasvim sigurno da će pauzirati neko vreme.

– Ja bih volela ako bih nekako mogla da se osposobim koliko-toliko da odigram US Open, pa onda videćemo. Ne mogu da obećam, nisam još napravila konkretne planove šta dalje, šta mi je činiti, ali moram nešto da preduzemem, ovako samo mučim i sebe, a i ovu publiku. Grehota, ljudi dođu da navijaju i stvarno imam puno fanova širom sveta, koji me podržavaju, ali nažalost nisam sposobna, nisam u situaciji da pružim ono što bih mogla da se osećam dobro – zaključila je Jannković.

Tanjug.rs
Foto: Twitter/RadioSportChile

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter