Izvor:
15.10.2017 u 21:42
0

FEDERER POBEDIO ŠPANCA U FINALU ŠANGAJA, PA ISKRENO REKAO: Nikada neću stići Nadala, on je suviše dobar igrač!

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je danas masters u Šangaju pošto je u finalu pobedio prvog igrača sveta, Španca Rafaela Nadala, posle dva seta, 6:4, 6:3.
Drugi teniser sveta pobedio je za 72 minuta i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu protiv Nadala ove godine. On je ove godine pobedio Nadala i u finalu Australijan opena, zatim u osmini finala mastersa u Indijan Velsu, kao i u finalu turnira u Majamiju. Federer je u današnjem meču dominirao, tri puta je oduzeo servis Nadalu, koji nije imao nijednu brejk loptu.

"Nisam znao šta da očekujem. Mislio sam da ću se na početku malo mučiti pošto sam sinoć kasno završio meč polufinala. Iznenađujuće, nisam bio nervozan pre današnjeg meča. Znao sam kako želim da odigram. Počeo sam veoma dobro i posle toga sam se opustio", rekao je Federer.

On je osvojio 94. titulu u karijeri i izjednačio se na drugom mestu večne liste Open ere sa Ivanom Lendlom.

Uprkos dominaciji u ovoj godini, Federer je rekao da ne očekuje da će biti bolji od Nadala u međusobnim duelima.

"To se neće dogoditi. Nije nam ostalo dovoljno godina na ATP turu. Dobro smo rangirani i u ovom trenutku možemo da igramo samo u finalima… Ne možete sva finala da dobijete protiv Rafe, on je suviše dobar igrač", naveo je Federer.

Osvajač 19 grend slem turnira je ostvario 15. pobedu u 38. duelu s Nadalom. Nadal je prekinuo niz od 16 pobeda.

Nadal je rekao da mu je današnji meč bio veoma težak.

"Igrao je vrlo brzo i veoma dobro. To nije bio moj najbolji meč ove nedelje. Kada neko igra bolje od tebe, sport nije težak, o tome se radi. Kada igraš protiv nekoga ko je bolji od tebe u većini važnih stvari, na ovakvoj podlozi, onda je teže", naveo je on. Nadal je igrao sa bandažiranim desnim kolenom.
"Ne želim sada da pričam o tome, nije trenutak za to kada izgubite u finalu", dodao je prvi igrač sveta.

Federer je rekao da je bio iznenadjen kada je to video, pošto se Nadal dobro kretao. Nadal nije mogao da potvrdi da li će igrati na predstojećim turnirima u Bazelu i Parizu.

Happytv.rs/Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter