Izvor:
13.12.2017 u 01:10
0

RODŽER FEDERER: Fokusiraću se na Grend slemove!

Švajcarski teniser Rodžer Federer nada se da će igrati još nekoliko godina na vrhunskom nivou i da nije odredio kada će u penziju.

Federer iza sebe ima fantastičnu 2017. u kojoj je, sa 36 godina, osvojio sedam titula, među kojima su dva Grend slema.

Uspesi su mu doneli skok na drugu poziciju na ATP listi, pa se sada postavlja pitanje da li planira da se zaustavi.

"U 2018. neću imati prilike da doživim iste emocije kao u 2017. Možda neće biti toliko dobra, ali tokom svih ovih godina uspevao sam da iznenadim sebe. Ako sledeća bude upola dobra kao ova, biću prezadovoljan", rekao je Federer.

On je istakao da će i od protivnika zavisiti koliko će turnira još osvojiti.

"Interesuje me povratak Đokovića, Marija, Vavrinke, Nišikorija i Raonića. Sigurno će uticati na dešavanja na turu. Jedan od njih će biti mnogo jak, što verovatno znači da ću osvojiti manje titula".

Momak iz Bazela je istakao da će i dalje fokus biti na Grend slemovima.

"Sve je otvoreno kada je reč o planu mog treniranja. Cilj je da igram još nekoliko godina iako sigurno nije reč o deceniji. Australijan Open, Vimbldon i US Open su realni ciljevi, za sve između tih turnira videćemo… Biću na terenu samo ako budem 100 odsto spreman", zaključio je Federer.

Izvor: B92
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter