Izvor:
22.01.2018 u 03:23
0

NOVAK SE NE POTRESA ZBOG NEPRAVDE: Mogu da kažem – „Šta oni imaju protiv mene“, ali…

Najbolji srpski teniser Novak Đoković istakao je da ne zamera organizatorima turnira što njegove mečeve ne stavljaju na teren "Rod Lejver" arene, a govorio je i o nekim novim rutinama sa svojim timom.

Đoković je istakao da ne razmišlja mnogo o tome što je dva od prva tri meča igrao na "Margaret Kortu", što mu se u Australiji nije dogodilo deset godina.

Pokušavam da stvari uvek gledam sa vedrije strane. Mogu na tu situaciju da gledam negativno i da kažem: 'Šta oni imaju protiv mene, zašto neko drugi ima prioritet' i sve u tom stilu, a mogu i jednostavno da prihvatim stvari kakve jesu i da izvučem najbolje iz tih okolnosti. Nemam nikakve zamerke, niti želim da se usredsređujem na to i da tako trošim energiju, na rasprave, nagađanja, osude… – rekao je Đoković i dodao:

Nema razloga za tako nešto – vratio sam se posle šest meseci, igrao na "Lejveru", "Margaret Kortu" ili na terenu 26, svejedno mi je. Samo želim da igram, da osetim takmičarski duh koji nisam osetio šest meseci. Pretpostavljam da ću od sada igrati na Rod Lejveru – mi imamo neke svoje zahteve, oni ih nekada ispune, a nekada ne, i to je sasvim u redu, nisam jedini – istakao je srpski teniser, a prenosi Sport klub.

On je govorio i o novim ritualima posle treninga, koji su upali u oči novinarima. Po završetku treninga sledi grupni zagrljaj celog tima.

Jeste, molitva je u pitanju. Jednostavna molitva koja ide ka Bogu, zahvalnost višoj sili za to što nam je omogućila da budemo ovde, za činjenicu da smo zdravi, što smo zajedno i što smo u mogućnosti da se bavimo onim što nam izaziva lepe emocije, sreću i radost – objasnio je šestrostruki osvajač Australijan opena.

Novak je u prošlosti govorio o tome koliko "zavidi" timskim sportovima duhu zajedništva, između ostalog mu i Dejvis kup toliko znači – uostalom, u i vrh se lansirao posle "salatare" 2010. godine.

Taj trenutak kada se svi zagrlimo, koliko god kratko ili dugo trajao, daje mi veću povezanost sa ljudima iz mog tima, što je jako bitno. Iako sam individualni sportista, ovo je ipak na neki način i timski sport – veza i hemija koju imamo, kao i uzajamno poštovanje, to su važne stvari. Ja to (molitvu) praktikujem sam već dugi niz godina, a to sam radio i sa prošlim timom – možda ne baš posle svakog treninga, ali sada se trudim da nam to postane rutina jer je to jedna zdrava rutina – zaključio je Đoković.

Happytv.rs/Sport klub
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter