Izvor:
26.01.2018 u 21:29
0

RODŽER NAJAVIO PENZIJU: Da osvojim 20. Gren slem i mogu da se povučem!

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je, nakon plasmana u svoje jubilarno 30. Gren slem finale, da bi voleo da osvoji još jednu titulu pre nego što se penzioniše.

"Očigledno, srećan sam što sam u finalu, ali ne ovako. Znam kako je teško osvojiti neki od najvećih tunira. Godinama su me Novak Đoković i Rafael Nadal blokirali na tom putu. Bio bih srećan da osvojim još jedan Gren slem trofej pre nego što se penzionišem. Sada sam na samo jedan meč od toga", rekao je Federer posle meča u Melburnu.

Federer je prošao u finale pošto mu je Hjeon Čung iz Južne Koreje predao meč.

Po njegovim rečima, prvi set je protekao normalno i nije video da južnokorejski teniser ima problema.

"Prvi set je prošao normalno i nisam mogao da vidim da se nešto dešava sa mojim protivnikom. U drugom sam osetio da postaje sporiji. Imao je problem", kazao je Federer.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena imao je samo reči hvale za Čunga, koji je izmedju ostalih na Australijan openu eliminisao i Novaka Đokovića.

"Čung ima tu potrebnu smirenost. Mislim da će dostići sledeći nivo i biti među 10 najboljih na svetu, sigurno. Sada mogu da vidim zašto je pobedio Novaka i Aleksandera Zvereva. Biće odličan, odličan igrač", rekao je Federer.

Protivnik u finalu prvog grend slem turnira u sezoni biće mu Marin Čilić iz Hrvatske, sa kojim ima medjusobni skor od osam pobeda i jednog poraza.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter