Izvor:
29.01.2018 u 19:44
0

I MAREJ OSTAO U ŠOKU Britancu nije jasno zašto su organizatori Australijan opena pomogli Federeru: Ne mogu da verujem…

Među onima koji smatraju da su organizatori Australijan opena pomogli Rodžeru Federeru da pobedi u finalu Marina Čilića, su i braća Marej, Endi i Džejmi.

Džejmi Marej je napisao na Tviteru kako ne može da veruje da su organizatori Australijan opena zatvorili krov, a njegovu objavu je podelio i Endi, koji se oporavlja od operacije.

Tokom finala između Federera i Čilića temperatura u Melburnu je iznosila 37 stepeni, a sudija je odlučio da zatvori krov kako bi zaštitio igrače od vrućine. Međutim, dan ranije tokom ženskog finala temperatura je bila ista, ali tada organizatori nisu ni pomislili da zatvore krov.

Čilić je očigledno zbog ove odluke bio besan i jedini nije aplaudirao direktoru turnira posle poraza u finalu, a na konferenciji za medije je izjavio da bi meč bio drugačiji da se igralo na otvorenom.

Zašto je zatvaranje krova direktna pomoć Rodžeru Federeru? Pet Keš, legendarni australijski teniser, najbolje je opisao zašto 36-godišnjem Švajcarcu odgovaraju uslovi igranja u dvorani.

– Način na koji Rodžer igra, način kako napada loptu snažno i tako rano… E, taj način igre bi bio uzdrman u slučaju vetra ili bilo kojih varijacija s loptom. To je razlog zašto je on u dvorani tako dobar.

Zatvaranje krova nije jedini ustupak koji su organizatori prvog Gren slema u sezoni činili Rodžeru Federeru. Tokom turnira mnogi igrači su se žalili da Švajcarac ima privilegije u rasporedu, s obzirom da je samo jedan meč odigrao po suncu, a sve ostale u večernjem terminu. Svoj glas je tada digao i Rafael Nadal.

Kurir
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter