Izvor:
16.03.2018 u 14:55
0

Federer igra kao mladić: Preko Čunga do polufinala Indijan Velsa!

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer lako se plasirao u polufinale Mastersa u Indijan Velsu.

Švajcarac je savladao Hjeona Čunga u dva seta sa 7:5, 6:1 i izjednačio svoj najbolji start sezone sa 16 uzastopnih pobeda.

Poslednji put Federer je sezonu počeo sa 16-0 daleke 2006. godine, koju je završio sa skorom 92-5 uz 12 titula (tri Grend slema): "Nadam se da ću pobediti i sledeći meč i u subotu postaviti novi rekord".

Čung je dobro parirao Švajcarcu samo u prvom setu, uspeo je da se vrati u egal nakon rano izgubljenog servisa i 0:3.

Federer u 12. gemu stiže do dve gem-set lopte, koristi odmah prvu i stiže do prednosti u setovima koja je prelomila meč.

Južnokorejac nije uspeo da nastavi u istom ritmu, a definitivno se predao nakon što je ispustio čak četiri brejk šanse u prvom gemu, nakon čega je izgubio servis i Federer opet stigao do 3:0.

Ovaj put Švajcarac nije dozvolio rivalu da se vrati, pa se plasirao u polufinale gde će igrati protiv Hrvata Borne Ćorića.

"Počeo sam dobro, ali sam se posle malo mučio. Odlučujući trenutak su bili spasene brejk lopte u na početku drugog seta", rekao je Federer.

b92.net
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter