VESIĆ: Za park na Petlovom brdu oko 5,5 miliona dinara!

Na Petlovom brdu, u Ulici 11. krajiške divizije, danas je otvoren novoizgrađeni park koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koštao oko 5,5 miliona dinara.

Novi park nalazi se kod broja 40 i sastoji se od dečjeg igrališta, fitnes parka i platoa za odmor starijih sugrađana.

- Ovo je bila potpuno neuređena površina gde deca nisu mogla da se igraju na ovaj način i zahvaljujući inicijativi građana i gradske opštine Rakovica, JKP "Zelenilo Beograd" je uradilo ovaj park koji je koštao oko 5,5 miliona dinara - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja parka koji je, naveo je, rezultat razgovora sa građanima.

- Pre šest meseci smo ovde bili, razgovarali sa građanima, a evo danas imamo park koji otvaramo - rekao je on.

Vesić je podsetio da je Grad Beograd u poslednje četiri godine na Rakovici obnovio devet dečijih igrališta, sedam teretana na otvorenom, pet sportskih terena, dva prostora za kućne ljubimce, jedan plato i desetine staza i stepeništa.

Naveo je da Beograd ima dosta infrastrukturnih problema jer su određeni delovi grada građeni pre 30, 40, 50 godina.

- Sa druge strane, u vreme kada su građene ove zgrade nije imalo potrebe za izgradnjom ovolikog broja dečijih igrališta i onoga što se podrazumeva kada je u pitanju komfor ljudi u 21. veku - poručio je zamenik gradonačelnika.

Događaju su prisustvovali državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, sekretar za komunalne i stambene poslove Nikola Kovačević, direktor JKP ''Zelenilo Beograd'' Slobodan Stanojević i direktor JKP ''Beograd put'' Ivan Tejić.

 

Blic.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost