IZDOVJENO VIŠE OD 42 MILIONA DINARA ZA DRŽAVNE VRTIĆE: Svi zaposleni dobiće 9.600 dinara za novogodišnje paketiće!

Zaposleni u 17 predškolskih ustanova Grada Beograda koji imaju decu starosti do 11 godina dobiće novac za novogodišnje paketiće u iznosu od 9.600 dinara po detetu, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Ovaj sekretarijat je u ove svrhe izdvojio više od 42 miliona dinara za oko 4.400 dece vaspitača, medicinskih sestara, kuvarica, spremačica i svih zaposlenih u beogradskim državnim vrtićima.

– Dugo vremena nije bilo ovakve vrste pomoći zaposlenima u predškolskim ustanovama. Vreme je da polako vraćamo sve beneficije ovog tipa za ljude koji rade jedan od najtežih i najodgovornijih poslova u gradu, da im pokažemo da cenimo njihov trud i da smo zahvalni što su strpljivo čekali da Grad Beograd opet bude u finansijskoj situaciji da može da isplaćuje više novca – rekao je Gak.

On je rekao da je ova inicijativa Sekretarijata odobrena i podsetio da je početkom godine zaposlenima u predškolskim ustanovama povećana plata za 10,89 odsto što pokazuje želju Grada da se vaspitačima i ostalim zaposlenim u vrtićima omoguće bolji uslovi za rad.

 

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost