OVAKO DANAS IZGLEDA IZMENJEN SAOBRAĆAJ: Promene u prevozu zbog Ulice otvorenog srca!

 

 

Zbog manifestcije "Ulica otvorenog srca", u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, na delu od Dečanske do Takovske, danas od šest sati ujutru, do 20 sati menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Tako linija EKO 1 saobraća redovno do 11.30, nakon čega se vozila povlače u garažu, a ukidaju se trolejbuske linije 28, 40 i 41 (celodnevno).
Biće uspostavljena autobuska linija 40A (Zvezdara - Banjica 2) koja će saobraćati od prvih jutarnjih polazaka do 12 sati, sledećom trasom: Zvezdara - Čingrijina - Dimitrija Tucovića - Cvijićeva - Jaše Prodanovića - Takovska - Kneza Miloša - Bulevar vojvode Putnika - Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića - Neznanog junaka - Crnotravska - Paunova - Banjica 2. Linija će od 12 sati do poslednjih polazaka saobraćati na delu od raskrsnice ulica Takovska i 27.marta do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića sledećim saobraćajnicama: 27.marta, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Savska (u smeru prema Zvezdari - Kneza Miloša), Bulevar vojvode Putnika...


 Vozila sa linija 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenim trasama: Dečanska - Braće Jugović - Bulevar Despota Stefana - Džordža Vašingtona - 27. marta i dalje redovnim trasama. Vozila gradskog prevozac će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.


Dok traje "Ulica otvorenog srca" od šest do 20 sati biće isključen napon u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, na delu kontaktne mreže od Dečanske do Takovske ulice. Budući da će u na pojedinim opštinama neke ulice biti â žotvorenog srca", od jedan sat posle ponoći u utorak, 1. januara, do 20 sati javni prevoz saobraćaće nešto drugačenije nego što je u običajeno. Tako se na Čukarici, na Banovom brdu za saobraćaj zatvara Požeška, na delu od Kijevske do Žarka Vukovića Pucara.


Zbog toga će autobus na liniji 12A saobraćati: - u smeru ka Banovom brdu: Bulevar vojvode Mišića - Radnička - Vijadukt - Kirovljeva - Lješka - Stevana Brakusa - Valjevska - Požeška i dalje redovnom trasom; - u smeru ka Savskom trgu: Požeška - Kijevska - Lješka - Kirovljeva - Požeška i dalje redovnom trasom.


 Autobusi sa linija 37 i 85 će saobraćati: u smeru ka periferiji : Radnička - Kirovljeva - Lješka - Stevana Brakusa - Valjevska - Požeška i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu: Kijevska - Lješka - Kirovljeva i dalje redovnim trasama. "23" i "53" će saobraćati: u smeru ka periferiji : Radnička - Kirovljeva - Lješka -Stevana Brakusa - Valjevska - Požeška - Blagoja Parovića i dalje redovnim trasam, a u smeru ka gradu: Kijevska - Lješka - Kirovljeva i dalje redovnim trasama.


 Autobusi sa linije 57 će saobraćati: Požeška - Kijevska - Lješka - Kirovljeva - Požeška i dalje redovnom trasom, a oni sa linije 87: Požeška - Kijevska - Lješka - Kirovljeva i dalje redovnom trasom. Autobusi sa linija 51 i 52 u oba smera, će saobraćati: Radnička - Savska magistrala - Svetolika Lazarevića - Radnička - Lazarevački drum - Trgovačka i dalje redovnim trasama.


 Autobusi sa linija 58 i 88 u oba smera, će saobraćati: Radnička - Savska magistrala - Lazarevački drum - Vodovodska i dalje redovnim trasama.
Linija 49 će ići: u smeru ka Banovom brdu :Teodora Drajzera - Bulevar vojvode Mišića - Petlja Radnička - Radnička - Kirovljeva - Lješka - Stevana Brakusa - Valjevska - Požeška i dalje redovnom trasom, u smeru ka Voždovcu: Kijevska - Lješka - Kirovljeva - Požeška i dalje redovnom trasom.


Ukidaju se stajališta: "Bioskop Šumadija", "Škola Josif Pančić", "Dom zdravlja" i "Kijevska" u oba smera, za sve linije i "Kneza Višeslava" u oba smera za liniju 12A.


 Takođe, privremeno se ukidaju i stajališta "Ada Ciganlija" u smeru ka periferiji za linije 51, 52, 58, 88, "Trebevićka" u oba smera, za linije 51, 52, 58 i 88. Uspostavljaju se: "Stanka Opsenice", "Petra Mećave" i "Kijevska" (u oba smera) u Lješkoj ulici, za linije 12A, 23, 37, 49, 53, 57, 85 i 87. "Kirovljeva" (u smeru ka Banovom brdu) u Kirovljevoj ulici za linije 12A, 23, 37, 49, 53 i 85; (u smeru ka gradu) za linije 12A, 23, 37, 53, 85 i 87. "Valjevska" (u smeru ka Vidikovcu) u Požeškoj ulici, za linije 23 i 53. Na izmenjenom delu trase, autobusi sa linija 12A, 49, 51, 52, 58 i 88 će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.


 Autobusi sa linija noćnog saobraćaja koje u redovnom režimu saobraćaju Požeškom ulicom će saobraćati delimično izmenjenom trasom - kroz Lješku ulicu, kao i autobusi sa dnevnih linija u izmenjenom režimu, "Ulica otvorenog srca" održava se i u Borči, u ulici Bratstva i jedinstva, pa će od osam do 16 sati doći do izmena u saobraćaju.


Tako će linije 85 i 96 će, na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda - Bratstva i jedinstva do terminusa "Borča 3", u oba smera saobraćati ulicama Bratstva i jedinstva, Valjevskog odreda, zatim ulicom  Ratnih vojnih invalida do terminusa "Borča 3". Vozila sa linije 95 i 105L će, na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda - Ratnih vojnih invalida do terminusa "Borča 3", u oba smera saobraćati ulicom Ratnih vojnih invalida do terminusa "Borča 3".


Uspostavljaju se privremena stajališta: Kombinatova (u oba smera) u ulici Ratnih vojnih inavlida, neposredno po prelasku raskrsnice sa ulicom Valjevskog odreda, gledajući iz pravca Zrenjaninskog puta ka terminusu Borča 3. Tokom održavanja manifestacije "Novi Beograd - grad otvorenog srca " u Bulevaru Zorana Đinđića prvog dana nove godine od šest do 17 sati vozila na linijama 17, 68, 70 i 74 će od raskrsnice Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đinđića do raskrsnice Bulevara umetnosti i Bulevara Zorana Đinđića, u oba smera saobraćati preko kružnog toka, ulicama Bulevar Mihajla Pupina i Bulevarom umetnosti i dalje redovnom trasom.


Vozila JGS-a na izmenjenom delu trase će koristiti sva postojeća stajališta.

 

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live