NASTAVLJA SE AKCIJA KOMUNALNE POLICIJE: Privremeno oduzeta još dva automobila od "divljih taksista"!

 

 

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija grada Beograda privremeno su oduzeli još dva automobila od "divljih taksista", što je ukupno 23 automobila od početka akcije 29. decembra prošle godine.

Prvo vozilo je privremeno oduzeto od D. Đ. iz Beograda koje je imalo krovnu oznaku "Gold" taksija, pošto je utvrđeno da on nema dozvolu za obavljanje taksi usluga a da je automobil od drugog, regularnog taksiste koji je sada ostao bez vozila.

Automobil marke "mazda 6" privremeno je oduzet od Z. S. iz Beograda koji je brisan iz registra taksista 11. juna 2015. godine i imao je krovnu oznaku takođe "Gold" taksija.

Komunalna policija zatražila je od taksi udruženja, a pre svega od "Naksis" i "Gold" taksija da hitno dostave spisak krovnih tabli koje su izdali kako bi se utvrdilo da li neke od njih koriste negalni taksisti. 

Ako se utvrdi da su izdavali table nelegalnim taksistima ili nisu prijavili policiji table koje su ukradene, biće preduzete mere u skladu sa zakonom protiv ovih udruženja, kaže se u saopštenju.

"Od početka primene ovlašćenja 29. decembra, privremeno su oduzeta ukupno 23 vozila. Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji Grada Beograda bude nelegalno radio poslednji divlji taksista. Grad Beograd neće tolerisati rad divljih taksista koji varaju građane, ne plaćaju poreze državi i brukaju naš Grad i zemlju kod turista. Odlučni smo da ovu aktivnost dosledno sprovedemo", ističe se u saopštenju Komunalne policije 
 

 

Izvor: Tanjug

Foto: wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Kviz: Naslovna strana  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Provodadžija  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
21:00  Provodadžija  
22:00  Goli život  
23:20  Novajlije - Live  
02:30  Posle ručka