VESIĆ: Međunarodni terminal u Bloku 43 najmoderniji u regionu!

Zamenik gradonačlenika Beograda Goran Vesić obišao je danas nove objekte Logističkog centra na Međunarodnom terminalu kroz koji godišnje prođe 100.000 kamiona i ocarini se roba vredna četiri milijarde evra.

Po obilasku novog poslovnog objekta namenjenog špediterima i kompletno rekonstuisanog prostora za potrebe Carinske ispostave "Terminal Beograd" Vesić je izrazio zadovoljstvo uređenjem terminala koji pripada Parking servisu. 

Pre četiri godine ceo taj prostor ličio je, prema Vesićevim rečima, na nehigijensko kontejnersko naselje, a danas je tu nova poslovna zgrada, koja je koštala oko milion evra ima 2.000 kvadrata.

- Sada i 120 špeditera ima normalne usove za rad - rekao je Vesić.

Ceo prostor, kako je naveo, ima 400 parking mesta.

- Sada možemo da kažemo da smo posle četiri godine upornog rada carinski terminal doveli do visokog nivoa, sledeći korak je uređenje novih šest hektara u blizini gde dolazi upravna zgrada Parking serivsa, smeštaj za pauk i 100 novih parking mesta za kamione - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika podsetio je da su nadležni kada su rešili da ulažu u taj Terminal ukinuli stari u Luci Beograd i kamione koji su gravitirali ka tom delu grada uputili na obilaznicu oko Beograda.

Prema njegovim rečima, iz svega navedenog se vidi da sve što se radi ima veze jedno sa drugim.

- Kamioni i šleperi ne mogu više da ulaze u centar grada, ulažemo u ovaj terminal ovde kako bi se ovde premestili, a kao što se vidi uspeli smo da premestimo glavnu carinu u Srbiji na ovaj terminal - rekao je Vesić. 

Iz Parking servisa informacija da je logistički centar na Međunarodnom terminalu na Novom Beogradu, u Bloku 43, jedan od najmodernijih u regionu i prostire se na osam htektara.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro