Izvor:
11.01.2017 u 16:07
0

Beograd stao zbog snega: Kolaps u celom gradu, promene režima GSP-a i POTPUNI ZASTOJ u Jug Bogdanovoj!

Sneg koji je padao cele večeri zavejao je skoro sve beogradske ulice, zbog čega nema deonice koja ovog jutra nije zakrčena, javljaju beogradksi taksisti. Povodom kolapsa na gradskim ulicama oglasio se i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Od Policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru despota Stefana pa sve do Doma omladine vozila stoje! Niko se ne miče! Putnici sami izlaze iz autobusa u poslednjem pokušaju da do posla stignu peške. Svi se bore za taksi, ali njihova vozila su puna – javlja nam jedna čitateljka.

Taksisti sami tvrde da je ovo jedan od najhaotičnijih dana od početka zime.

Vozači su oprezni ili uplašeni, te se na prilazima svim frekventnim ulicama čeka po desetak minuta, ali najveći problem je trenutno u Ulici Jug Bogdana gde je autobus neuspešno pokušao da se okrene, te je sada cela ta ulica zakrčena i nedostupna za automobile – rekli su taksisti.

Ulica Jurija Gagarina, Takovska i Slavija u međuvremenu su se rasteretili, a prohodni su i Bulevar Milutina Milankovića i Pančevački most, dodaju oni.

Trenutno su zastoji najveći na Brankovom mostu i na mostu Gazela u oba pravca, gde vozila praktično mile, a ista situacija je i na Mostu na Adi u pravcu ka gradu. I dalje problem predstavljaju Autokomanda u oba pravca i autoput, gde konstantno pristiže veliki broj vozila – kažu taksisti.

Loši vremenski uslovi doveli su i do brojnih promena u režimu vožnje Javnog gradskog prevoza.

Linija 91 ide samo do česme u Ostružnici, linija 307 do stare okretnice u Vinči, a linija 308 do stare okretnice u Velikom Mokrom Lugu. Promenjena je i trasa linije 310, koja saobraća preko Bulevara kralja Aleksandra. Tramvajske linije 12 i 13, koje od jutros nisu išle preko Banovog brda i dalje od "Gospodarske mehane", ponovo funkcionišu normalno i kreću se do okretnice u Požeškoj – rekli su nam iz GSP-a.

Tramavaji su sa Banovog Brda ipak stigli samo do Nemanjine, gde se zbog kolapsa formirala kolona ovih vozila, a vozači su putnike izbacili napolje.

Ovo je je Jezivo! Kolaps! Izbacuju nas iz tramvaja nasred Nemanjine! Sve mili, haos je – javlja nam sugrađanka, samo jedna od mnogih koji će danas zaskasniti na posao.

Kako javlja naše reporter sa lica mesta, tramvaji idu na Slaviju, ali ne mogu da skrenu u Resavsku ulicu, pored SKC-a, jer su šine pune snega. Čak su se i ona vozila koja su uspela da stignu do okretnice na Slaviji, tu zaustavila, verovatno u nemogućnosti da se kreću uzbrdo daljim trasama.

Krenula sam skoro sat vremena ranije na posao i još sam u autobusu na Zrenjaninskom putu. Uveliko kasnim na posao, u gradu je haos – kometarisala je ogorčena Beograđanka Aleksandra A. koja je iz Borče krenula do Novog Beograda.

Iz GSP-a javljaju da se zbog otežanog saobraćaja promene dešavaju iz minuta u minut i posavetovali građane da se putem medija informišu pre nego što se negde zapute linijama gradskog prevoza. Poslednja promena je na Zelenom vencu.

Autobusi kojima je poslednja stanica na Zelenom vencu ne mogu da se tu okrenu, te su poslati do Ušća, kako bi svoj smer promenili tamo i građani ne treba da brinu da njima neće stići do svoje odrednice – javljaju iz GSP-a.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je jutros da, i pored snežnih padavina koje traju već 20 sati, uz manje probleme, saobraćaj u glavnom gradu funkcioniše.

Preko 2.000 radnika radi neprekidno već više od 15 sati. Čistimo, borimo se. Očekujemo da padavine prestanu u naredna dva ili tri sata i do kraja večeri ćemo u potpunosti očistiti ulice prvog prioriteta – kazao je on.

On je dodao da posle 20 sati padavina snega ima previše, te da je sve što ima grad na raspolaganju od resursa na ulicama.

Samo tokom noći posuli smo 1.200 tona soli na ulice Beograda, što je rekord koji ne pamti niko u poslednjih par godina. Sve mobilno što imamo, sve je na ulici“, ali ne može sve da se očisti sve dok pada sneg – poručio je Mali.

Dodao je da vlasti posipaju i kalcijum-hlorid, koji omogućava da se putevi ne zalede.

„Napravili smo ove godine dobru pripremu i imamo dovoljne količine. Nismo imali probleme sa poledicom“. Moj savet je uvek da, ako nešto treba da pobedimo, pobedićemo zajedno. Apel je građanima da očiste ispred svojih kuća, svoje trotoare. Imamo radnike Čistoće i Parking servisa koji takođe čiste. Sutra, kada temperature budu više i sneg krene sa krovova, građani treba da se čuvaju i očiste svoje zgrade, kako do toga ne bi došlo – naglasio je Mali.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter