Izvor:
14.04.2017 u 16:06
0

RADNO VREME ZA PRAZNIKE: Evo kako će raditi prodavnice, tržni centri, pošte, banke!

Beograđani koji treba nešto da završe u bankama, poštama, opštinskim ili gradskim službama, predaju dokumenta za ličnu kartu ili plate račune, to će moći da urade tek u utorak!

Tokom uskršnjih praznika državne službe neće raditi četiri dana, od petka do ponedeljka, a sa normalnim radnim vremenom nastaviće tek od utorka 18. aprila.

Ipak, sugrađani koji žele da obave kupovinu za uskršnju trpezu u poslednji čas mogu da odahnu, jer će supermarketi, tržni centri i pijace uglavnom raditi po redovnom radnom vremenu, kako na Veliki petak tako i u subotu, dok je praktično jednini neradni dan nedelja, 16. april.

Prevoz po gradu će se malo duže čekati s obzirom na to da će autobusi, tramvaji i trolejbusi voziti po nedeljnom redu vožnje, a taksisti će naplaćivati vožnju po skupljoj tarifi.

* SUPERMARKETI

Supermarketi će uglavnom u petak i subotu raditi normalno, a vrata svih objekata biće zatvorena u nedelju. Sve prodavnice „Idee”, „Univereksporta” i „Rode” radiće u petak i subotu bez ikakvih promena, dok će „Maksi” i „Tempo” na Veliki petak primati kupce do 18 sati. Konačno, objekti DIS-a u petak će raditi redovno, u subotu do 20.00, a u nedelju će biti zatvoreni. U ponedeljak sve normalno.

* TRŽNI CENTRI

Najveći tržni centri u prestonici na Veliki petak radiće skraćeno do 18.00, dok u nedelju neće otvarati svoja vrata, s izuzetkom bioskopa.

* PIJACE

Zelene pijace će u petak i subotu raditi uobičajeno od 6.00 do 19.00. U nedelju će raditi samo dežurne: „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode”, „Dušanovac” i „Gornja varoš”, i to od 6.00 do 13.00, dok će u ponedeljak sve pijace raditi skraćeno do 13.00.

* PEKARE

Skoro sve će u petak raditi skraćeno, a u nedelju će biti zatvorene. Nekoliko njih u srcu prestonice dežuraće non-stop.

* ŠKOLE

Školarci će uskršnje praznike provesti na mini-raspustu koji će trajati sve do ponedeljka. U klupe se vraćaju u utorak.

* BANKE

Većina banaka neće raditi od petka do ponedeljka, osim pojedinih koje će dežurati u tržnim centrima.

* POŠTE

Većina pošta biće četiri dana zatvorene. Glavna u Takovskoj radiće 24 sata, a ona u Savskoj 2 biće otvorena od 8.00 do 15.00.

* DOMOVI ZDRAVLJA

Domovi zdravlja će od petka do ponedeljka imati samo dežurne službe od 8.00 do 18.00.

* APOTEKE

Većina apoteka biće zatvorena čak četiri dana, od petka do ponedeljka. Dežurne će biti „Prvi maj” u Kralja Milana 9, „Sveti Sava” u Nemanjinoj 2, „Zemun” u Glavnoj 34, „Bogdan Vujošević” u Goce Delčeva 30…

* GSP

Vozila javnog gradskog prevoza će od petka do ponedeljka saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

* TAKSI

Beogradski taksisti će od petka do ponedeljka prevoziti putnike po drugoj, skupljoj, prazničnoj tarifi.

* PARKING

Parkiranje se neće naplaćivati u zoniranim delovima grada, od petka 14. do ponedeljka 17. aprila.

POPUST NA INFOSTAN DO UTORKA

Zbog predstojećih uskršnjih praznika “Infostan” je odlučio da izađe u susret korisnicima, pa će računi sa popustom moći da se plate do utorka 18. aprila.

ZATVORENI I PRIVATNI VRTIĆI

I mališanima i predškolcima vrata državnih vrtića biće zatvorena u petak i ponedeljak. Isto je i u privatnim, u kojima je običaj da se konsultuju roditelji oko uvođenje dežurstva tokom praznika, čega nije bilo ove godine.

blic.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter