Izvor:
01.05.2017 u 19:13
0

ISPOVEST SRPKINJE KOJA RADI U GOOGL-U: Na poslu mi je kao kod kuće, frižider nam je pun svakave hrane i slatkiša, imamo i teretanu!

Beograđanka Jelena Antić uspela je da posle završenog fakulteta dobije posao u Guglu, čuvenoj kompaniji koja je poznata po fenomenalnim uslovima za zaposlene.

– Na poslu se osećamo kao kod kuće, imamo koju god hranu poželimo na raspolaganju, a na pauzi idemo u teretane ili na časove joge.

Ovako je Jelena Antić, softverska inženjerka u švajcarskoj kancelariji, opisala radni dan u jednoj od najpoželjnijih kompanija na svetu.

A kako je Jelena dobila taj posao i kako izgleda sam proces zapošljavanja, ohrabriće mnoge koji poseduju neophodno znanje i poznaju engleski jezik da se prijave na neki od njihovih oglasa.

Proces zapošljavanja može da teče na dva načina: praksa i konkurs za posao, koji se nalaze na Guglovom sajtu za karijere.

– Prvi je ukoliko se počne sa prijavom za praksu, koja traje od tri do šest meseci, podrazumeva puno radno vreme i plaćena je. Za dobijanje prakse prolaze se krugovi koji se sastoje od tri do četiri dugačka telefonska intervjua, nakon čeka sledi intervju uživo. Posle šest meseci, ukoliko poželite da se prijavite na posao za stalno, uslediće još dva intervjua, nakon kojih će komisija odlučiti da li će vam ponuditi posao – priča Jelena.

Sledeće prijave za praksu biće otvorene u septembru.

– Jako je važno da tokom intervjua sve vreme pričate glasno i samouvereno – posavetovala je srpska inženjerka sve buduće Gugl kandidate.

Specifičnost te kompanije ogleda se u tome što od kandidata za posao ne traže visoke ocene ili prosek, već nešto što se popularno zove "guglines".

"Gugli" bi, prema njihovom opisu, bila osoba koja je timski igrač, neko ko pokazuje inicijativu, ali je ujedno i skroman, sposoban da se brzo i lako adaptira na okruženje i da vredno radi.

– Znanje vezano za samu poziciju je najmanje bitno, ali neophodno. Ono što se najviše gleda kod selekcije kandidata jeste proces razmišljanja te osobe – dodaje Jelena.

Mnogi su mitovi o tome kako izgleda radno mesto u toj kompaniji, a istina nas je još više iznenadila. Iz prve ruke Jelena kaže da je nju impresioniralo koliko se vodi računa o ishrani zaposlenih, ali i da im je čokolada dostupna u neograničenim količinama.

– Ukoliko pak sa grickalicama preteraju u kampusu, postoje teretane sa ličnim trenerima, kao i joga, spining, zumba i ostale sportske aktivnosti, tako da nema izgovora da ne treniraju. Zaposlenima koji ne vole jače treninge već samo lagane šetnje, društvo mogu da prave i psi, s obzirom na to da je "Gugl" pet-frendli kompanija, a ima čak i svoja tri psa domaćina – kaže Jelena.

A da je svaki pojedinac bitan kompaniji koja ima zaposleno oko 60.000 ljudi govori i činjenica da se petkom održavaju sastanci pod nazivom TGIF, u prevodu "Hvala Bogu što je petak", na kom svi zaposleni razgovaraju, razmenjuju ideje i postavljaju pitanja osnivačima kompanije, kao i direktorima.

blic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter