Izvor:
09.06.2016 u 05:03
0

DONETE ODLUKE: Skupština grada Beograda završila rad

Skupština grada Beograda odlučila je danas o formiranju Odbora za podizanje spomen obeležja ubijenom premijeru Zoranu Ðinđiću, usvojila je više planova detaljne regulacije, kao i izveštaj o stanju u bezbednosti saobraćaja u glavnom gradu.

U popodnevnom delu sednice usvojena je i informacija o potrebi restauracije oštećenih i oronulih fasada na objektima i u prostorno kulturno-istorijskim celinama koje su utvrđene za kulturna dobra.

Kada je reč o Odboru za formiranje spomenika Ðinđiću, na njegovom čelu će biti dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić, a među članovima su i dekan Filizofskog fakulteta u Beogradu Vojislav Jelić, vajar Svetislav Arsić Basara, dramski pisac Dušan Kovačević, gradski menadžer Goran Vesić, savetnik Predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić…

Odbornici su danas usvojili predloge rešenja da na Novom Beogradu dve ulice ponesu imena Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova, kao i predlog da Konfučije dobije spomenik u prestonici.

Takođe, većina odbornika je podržala predlog da Novi Beograd dobije Trg preijateljstva Srbije i Kine i Konfučijevu ulicu, Voždovac Bulevar patrijarha Germana, a Čukarica Ulicu Endija Vorhola.

Osim toga, doneta je odluka i o podizanju spomenika Žambilu Žabajevu, kazahstanskom nacionalnom pesniku.

Tanjug
Foto: Facebook/Skupština grada Beograda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter