Izvor:
27.06.2017 u 00:50
0

VANDALIZAM U CENTRU BEOGRADA: Uništen spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju!

Ovo nije prvi spomenik kulture koji je "napadnut" na ovakav način.
Vandali su u toku noći grafitima naružili spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju, koji se nalazi u Devojačkom parku. Spomenik je donacija ruske države, a nalazi se na mestu gde se u vreme Kneževine Srbije nalazilo rusko poslanstvo.

Gradski menadžer Goran Vesić je izjavio da je zapanjen činjenicom da je neko oštetio spomenik i podvukao da oni koji se tako ponašaju moraju biti sankcionisani.

Grad Beograd će spomenik očistiti i urediti, ali ostaje mrlja na našem gradu zato što, na žalost, imamo sugrađane koji rade takve stvari. Kulturno-istorijske spomenike moramo da čuvamo – rekao je Vesić.

Vesić je naveo da je reč o jednom o važnijih spomenika koje Beograd ima, ali i upozorio da nije prvi spomenik kulture koji je “napadnut” na takav ružan način.

– Moramo kao društvo da uložimo više energije i nađemo način kako bi ljudi koji rade ovakve stvari bili sankcionisani. Šteta koja je naneta pre svega je moralna i zato naši sugrađani koji se ovako ponašaju treba da budu sankcionisani na pravi način – istakao je gradski menadžer.

Telegraf
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter