Izvor:
21.07.2017 u 00:57
0

Siniša Mali uručio priznanja pobednicima 15. akcije „Za zeleniji Beograd“!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas priznanja pobednicima 15. akcije "Za zeleniji Beograd", na svečnosti koja je održana u prostorijama JKP Zelenilo Beograd na Kalemegdanu.

Takmičenje je sprovedeno u sedam kategorija, u kojima je nagrađeno po troje dobitnika a dodeljene su i dve specijalne nagrade.

Dibitnike nagrada odabrao je tročlani žiri koje su činile zaposlene JKP Zelenilo Beograd, po znaimanju pojzažne arhitekte.

U kategoriji "najlepša zelena površina oko stambenog objekta" prvu nagradu je dobilla skupština zgrade iz ulice Akrobate Aleksića u Zemun polju, nagradu za najlepši balkon osvojila je Amalija Pavić sa Vračara, a prvo mesto za najlepšu zelenu površinu ugostiteljskog objekta dobio je centar "Balašević" u Rakovici.

Prvu nagradu za najlepšu zelenu površini oko poslovnog prostora dobila je kompanija Energogrup sa Savskog venca, za najlepše uređeno školsko dvorište – Poljoprivredna škola na Paliluli, najlepše uređeno predškolsko dvorište je "Sreten Mladenović iz Rakovice.

U kategoriji najlepša okućnica prvu nagradu je odneo Vladimir Marjanović iz Zemuna.

Specijane nagrade ove godine pripale su "Savanovi" sa promenadom i zajednivčkom dvorištu u unutrašnjosti zgrade u Trnskoj 19.

Mali je ovom prilikom poručio da su dobitnici nagrada primer svima nama kako sa malo truda i puno ljudavi može da se uradi puno.

"To pokazuje da sve veći broj ljudi u Beogradu razmišlja o tome da uredi bašte, lokale, dvorišta ispred stambenih zgrada i poslovnih prostora. Lepo je što razvijaju svest o ekološkom gradu, lepšem i čistijem. Mi ćemo se sa naše strane truditi da uredimo što veći broj parkova i trgova", rekao je Mali i najavio sanaciju Zemunskog, Pionirskog i parka Ušće.

On je izrazio zadovoljstvo je svake godine sve više prijava za ovu akciju JKP Zelenila Beograd, a ove godine ih je kako je naveo bilo preko 400.

Direktor JKP Zelenilo Beograd Slobodan Stanojević rekao je da ovom akcijom to preduzeće Beogradu dodaje još jedan poseban šmek.

Ona, kako je naveo, pokazuje da je briga za životnu sredinu ''u trendu'', napominjući da se nadase da će taj trend da se nastavi na zadovoljstvo svih Beograđana i njihovih gostiju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter