Izvor:
29.07.2017 u 16:33
0

Konačno dobija novu zgradu: MUZEJ NIKOLE TESLE USKORO ĆE BITI NA DORĆOLU!

Novi Muzej Nikole Tesle biće izgrađen na mestu stare električne centrale na Dorćolu.

"Konačeno će Muzej, koji godišnje ima oko 100.000 posetilaca, dobiti novu zgradu. Stara centrala, koja je počela sa radom 6. oktobra 1893. godine, pravo je mesto za dom Nikole Tesle", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Novi objekat biće najveći naučnostraživački centar na ovim prostorima, i zauzimaće prostor od 30.000 kvadrata, a osim muzejske postavke na tom mestu biće smešteni biblioteka i naučni kampus za studente i profesore iz celog sveta.

Koordinaciono telo zaduženo za projekat trenutno je u fazi potrage za investitorom, a na sastanku tog tela precizirani su detalji izgradnje, uključujući procedure, dokumentaciju i dinamiku realizacije.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da je glavni cilj da se do kraja godine izabere investitor i dodaje da je na sastanku predloženo i da se, kao prateći sadržaji, na prostoru predviđenom za muzej izgrade i drugi objekti poput centra za promociju nauke, mlade talente, informacione tehnologije i genetički inženjering.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter