parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

VESIĆ: Ikea je dokaz da naš grad sve više postaje regionalni centar ovog dela Evrope!

 
 
 
Gradski menadžer je istakao da primer "Ikee" slede i drugi investitori i mogu da očekuju i njihove investicije.

Otvaranje robne kuće "Ikea" u četvrtak, 10. avgusta, dokaz je koliko se u Beogradu investira i da naš grad sve više postaje regionalni centar ovog dela Evrope, istakao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je ponovio da otvaranje robne kuće "Ikea" nije samo važno za Beograd i Srbiju jer će građani dobiti ponudu koju do sada nisu imali, već će uticati i na snižavanje cene opreme za kuću.

- Činjenica da se prve godine očekuje dva miliona posetilaca, a naredne pet miliona jasno govori da značaj ''Ikee'' prevazilazi Srbiju. U četvrtak u ''Ikei'' posao dobija skoro 400 ljudi, a sada moram da kažem da ove robne kuće ne bi bilo da Grad Beograd preko svoje Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i Republika Srbija nisu aktivno radili sa investitorom da se ovo ulaganje dogodi - rekao je on.

Kako je dodao, na stotine problema je uspešno rešavano u prethodnom periodu, što samo pokazuje koliko su Grad Beograd i Republika Srbija posvećeni svakom investitoru koji svoje pare želi da uloži u Srbiju i otvori nova radna mesta.

- Posebno smo ponosni jer vrednost javne infrastrukture koju je ''Ikea'' izgradila, a koja je vlasništvo Grada Beograda, iznosi oko deset miliona evra - rekao je Vesić, pokazavši javnosti fotografije javne infrastrukture i dodao da su to putevi, kružni tokovi, nasip, regulacija reke, postrojenje za preradu otpadnih voda i zelene površine.

Gradski menadžer je istakao da primer "Ikee" slede i drugi investitori i mogu da očekuju i njihove investicije.

 

 

- ''Ikea'' je već najavila izgradnju druge robne kuće. Zato im u ime Grada Beograda kažemo dobrodošli i nastavite da investirate - istakao je gradski menadžer.

Govoreći o činjenici da je Beograd sve interesantniji investitorima, on je podsetio da je Grad Beograd od januara do jula ove godine izdao građeviskih dozvola za više od 650.000 kvadrata.

- Do kraja godine očekujemo da izdamo građevinske dozvole za preko milion kvadrata, što je jajveći broj kvadrata izdat u poslednjoj deceniji u Beogradu. Izdali smo više od 500 lokacijskih dozvola, više od 120 građevinskih dozvola, a samo u julu smo izdali građevinskih dozvola za više od 58.000 kvadrata - kaže on.

Uređeno je nekoliko privrednih zona i prigradske opštine, kako bi bile interesantnije za investiranje, dodao je Vesić.

Govoreći o najavljenoj poseti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, gradski menadžer je rekao da saradnja Turske i Srbije poslednjih godina beleži uspon.

- Erdogan je jedan od svetskih lidera, a Turska svetska sila. Imamo široku saradnju sa Turskom na privrednom planu, a i svedoci smo da veliki broj Turaka turistički obilazi Srbiju. Za nas će biti veoma važno da se susretnemo sa njihovim privrednicima koje predsednik Erdogan dovodi sa sobom - kaže on.

Sasvim je sigurno da će iz te posete proizaći novi poslovi, ocenjuje Vesić.

- Jedan od primera naše saradnje je i preuzimanje dela nekadašnje fabrike ''Beko'' u Lazarevcu, gde su pogoni obnovljeni i zaposleno 300 žena, a očekuje se i izgradnja novog pogona u kojem će posao naći još toliko radnica - rekao je Vesić.

 

Telegraf
Foto: Arhiva/twitter.com/IKEAUSA

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live