Izvor:
09.08.2017 u 18:53
0

SUTRA SE OTVARA IKEA: Otvaranju prve robne kuće u Srbiji prisustvovaće Vučić!

Najpoznatiji švedski proizvođač nameštaja i opreme za domaćinstvo, Ikea, otvoriće sutra prvu robnu kuću u Srbiji, što je 400. prodajni objekat te kompanije u svetu.

Otvaranju robne kuće prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Građanima Srbije će, 26 godina nakon što je Ikea zatvorila svoju prodavnicu u Beogradu, ponovo biti dostupna dobro dizajnirana roba po pristipačnim cenama.

U robnu kuću Ikea je uložila 70 miliona evra, zaposlila 416 ljudi, a potrošačima će biti ponuđena standardna paleta od oko 9.500 proizvoda.

Robna kuća u Bubanj potoku, na južnom ulazu u Beograd, prostire se na 35.000 kvadrata, a kupcima će biti na raspolaganju više od 1.400 parking mesta, restoran sa 500 mesta, igraonica za decu, prodavnica švedske hrane, kao i mesto za punjenje električnih automobila.

Robna kuća biće otvorena svakog dana od 10 do 21 časa, dok će restoran raditi od 9.30 do 20 časova, a Beograđanima će biti na raspolaganju i nova gradska autobuska linija broj 70, koja će ih prevoziti do objekta.

Ikea je štampala i prvi katalog na srpskom u više od milion primeraka, od kojih će najveći broj biti distribuiran domaćinstvima u poluprečniku od 60 kilometara od robne kuće.

Na nešto više od 300 strana predstavljen je veći deo ponude, uz prezentaciju i predloge za opremanje svih delova stana, kao i navođenje maloprodajnih cena, a kupcima je već dostupan i on lajn katalog.

Izgradnja robne kuće u Srbiji, koja štedi energiju i druge prirodne resurse, počela je u aprilu prošle godine.

Iz uprave Ikee ranije su naveli da se radi i na kupovini zemljišta između benzinske pumpe "Zmaj" i aerodroma "Nikola Tesla" gde bi bila otvorena nova robna kuća u Beogradu, a švedska kompanija je kupila i zemljište u Nišu za gradnju još jednog objekta.

Srbija je 49. zemlja u kojoj Ikea, koja upošljava blizu 180.000 ljudi širom sveta, počinje da radi.

Ikea je prošle godine imala 783 miliona poseta u robnim kućama i više od 2,5 milijardi poseta veb sajtu kompanije.

Izvor:Blic.rs

Foto:twitter.com/IKEAUSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter