Izvor:
16.08.2017 u 18:33
0

„MUDIS“POHVALIO BEOGRAD. Poznata svetska rejting agencija zadovoljna finansijskim rezultatima grada!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je sa pomoćnikom potpredsednika u Rejting agenciji "Mudis" Ðorđijem Josifovim, sa kojim je razgovarao o kreditnom rejtingu Grada Beograda, razgovarao o trenutnom stanju u gradskim finansijama, kao i o tome na koji način će planirani projekti uticati na gradski budžet u budućnosti.

"Kreditni rejting je krvna slika grada, a predstavlja priznanje našim naporima da konsolidujemo gradske finansije. Beograd je dugo vremena bio jedini grad u regionu koji nije imao kreditni rejting, što je bila prepreka za investiranje, jer je jedna od prvih stvari koju investitori gledaju upravo kreditni rejting. Mi ne samo da smo prva gradska administracija koja je uspela da obezbedi kreditni rejting, nego smo uspeli da obezbedimo i njegovo povećanje samo godinu dana kasnije", rekao je Mali.

Mali i Josifov su se složili da je kreditni rejting potvrda poverenja koje u Grad Beograd imaju njegovi partneri – međunarodne finansijske institucije i investitori.

Josifov je pohvalio gradsku administraciju jer je uspela da stabilizuje gradske finansije, te je izrazio nadu da će se dobri rezultati nastaviti i u budućnosti. On je istakao i da je povećan obim investicija u Gradu Beogradu, što je posledica finansijske stabilizacije. Javna preduzeća igraju aktivnu uslogu u obuzdavanju fiskalnog pritiska na Grad Beograd jer se samofinansiraju i stabilno funkcionišu, te imaju pozitivne finansijske rezultate.

Kreditni rejting Beograda danas je BA3 sa pozitivnim izgledom.

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter