parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

TRUJU DECU PO BEOGRADSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA: Sedmoro zbrinuto u Tiršovoj!

 

Sedmoro dece iz četiri beogradske osnovne škole u ponedeljak je u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti u Tiršovoj zbrinuto zbog trovanja. Deca su nakon toga puštena na kućno lečenje.

Međutim, taj broj se u međuvremenu znatno uvećao i do sada je prijavljeno preko 20 slučajeva trovanja.

Na zdravstvene probleme žale se deca iz osnovnih škola: "Vojvoda Mišić", "Radojka Lakić", "Braća Baruh" i "Veljko Dugošević", sve četiri sa područja Beograda.

Tog dana na meniju su bile špagete bolonjeze, iste firme za ketering. Firmu koja je zadužena za hranu danas je nemoguće dobiti, niko se ne javlja ni na jedan dostupan broj telefona.

- O ovom slučaju obavešten je Gradski zavod za javno zdravlje, koji će obaviti sanitarni nadzor u školama - rekao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da je do sada zabeleženo preko 20 slučajeva trovanja i da bi taj broj mogao porasti do kraja dana.

- Naše ekipe su na terenu, uzimaju se uzorci iz sve četiri škole. Tačan uzrok trovanja znaćemo za 5 dana - rekla je epidemiolog Biljana Begović Vuksanović.

I u školama su potvrdili informaciju o trovanju dece.

- Dva učenika iz naše škole su bila u Tiršovoj, žalili su se na bolove. Danas neka deca nisu došla na časove, pratimo situaciju - kaže direktor Osnovne škole "Braća Baruh" sa Dorćola, Dragomir Ivanović.

 

Informer.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live
02:30 Parovi - Live