Izvor:
17.10.2017 u 13:31
0

MALI PRED OTVARANJE MUZEJA SAVREMENE UMETNOSTI: Najavio i izgradnju GONDOLE koja će povezivati Kalemegdan i Ušće!

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, bio je gost programa "Dobro jutro Srbijo".

On je najavio otvaranje Muzeja savremene umetnosti krajem ove nedelje.

-Muzej savremene umetnosti izgleda svetski. Otvaranje je u petak, trajaće 7 dana i biće otvoren 24 sata. Napravićemo spektakl! To je jedan deo naše kulture, tradicije, a narednog maja ćemo otvoriti i Narodni muzej. Veliki korak za Beograd je izgradnje muzeja grada. Biće u Resavskoj ulici. Želimo da naši sugrađani na jednom mestu vide istoriju Beograda.

Naglasio je i da trenutna gradska vlast ne radi samo na tome, već za razliku od prošle misli i o svakodnevnim potrebama građana:

-Kao što ste imali prilku da vidite, u Beogradu su bile srušene zgrade i fabrike, i muzej je za neke bio rupa. Ja sam juče otvorio i Dom zdravlja u Rakovici, koji su građani čekali 40 godina. Sećam se gospođe koja mi je prišla i rekla da su i drugi obećavali taj dom ali mi smo ga za godinu dana i otvorili. Ono što obećamo mi i ispunimo.

Kako je Muzej savremene umetnosti lociran kod Ušća, Mali je objasnio potencijal cele te lokacije i najavio izgradnju gondole:

-Ceo taj deo grada je veliki potencijal. Mi bismo da taj park Ušće oživimo. Ostaće zelena oaza, ali moćiće da joj se priđe. Gradi se nekoliko sportskih terena, teretana na otvorenom. Sleće godine biće tu i panoramski točak. Najbolji deo toga biće izgradnja gondole koja će povezivati Kalemegdan i Ušće.

Cilj je da srpska prestonice siđe na reke:

-Sanjaju građani Beograda o mnogim stvarima ali ništa se to nije ostvarilo. San je da Beograd siđe na reku i mi ćemo to uraditi. Gondolu ćemo graditi u maju sledeće godine.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter