Izvor:
25.10.2017 u 23:32
0

GRAD PREDUZEO NIZ AKTIVNOSTI: Plaćanje platnim karticama u javnom prevozu!

Do kraja godine vožnja u gradskom prevozu će moći da se plaća bezkontaktnim platnim karticama, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

– Kako bi se povećao udeo bezgotovinskog plaćanja, Grad je preduzeo niz aktivnosti. Do kraja godine ćemo početi da primamo beskontaktne platne kartice u javnom prevozu. I ta kartica će postati i platna kartica – rekao je Vesić i napomenuo da u Beogradu više od 500.000 ljudi koristi Bus plus karticu za vožnju.

Vesić je rekao da će grad postaviti i 150 javnih stanica za iznajmljivanje bicikala a čije korišćenje će se takođe moći plaćati platnim karticama.

On je objasnio da se na projektu plaćanja platnom karticom u prevozu radilo godinu dana i da će u decembru biti i zvanično "pušten u rad".

Takođe, istakao je da se u gradskom prevozu menjaju i validatori, čitači kartica.

Sve to, rekao je Vesić, će olakšati korisćenje javnog prevoza i strancima koji nemaju potrebu da imaju Bus plus karticu nego će moći da svojom platnom karticom plate vožnju.

Izvor: Srbija Danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter