Izvor:
29.10.2017 u 18:20
0

UŽAS NA MILJAKOVCU: Danima ležao mrtav u stanu, dok nesnosan smrad nije počeo da se širi zgradom!

Stanari jedne miljakovačke zgrade već nekoliko dana slutili su da je njihov stariji komšija Lj. Z. preminuo jer se iz njegovog stana osetio neprijatan miris. Upali su potom u pravi birokratski lavirint pokušavajući da dokuče ko je nadležan da proveri šta se dogodilo u stanu, sve dok na kraju nisu došli vatrogasci sa policijom, obili stan i zatekli beživotno telo.

U tom stanu je živeo stariji gospodin, oko 75 godina, advokat u penziji, koga nismo videli mesecima. Ranije nam je pričao da je samac i da nema porodicu, a nikad se nije ni ženio. Nije imao ni kućnih ljubimaca, tako da prvo na šta smo posumnjali kada je pre neki dan počeo da se širi neprijatan miris jeste da je nesrećni starac preminuo – priča njegova prva komšinica B. P.

Ona je najpre pozvala policiju, gde je dobila odgovor da nemaju nadležnost da obiju stan, već da po proceduri to mogu da urade komšije uz prisustvo dva punoletna svedoka i da pri tome ne oštete vrata. Zatim je pozvala komunalnu policiju koja ju je ponovo uputila na "obične" policajce. Situaciju je dodatno otežalo to što ova zgrada u Ulici Bogdana Žerajića nema predsednika kućnog saveta.

Rekli su mi da sam ako obijem vrata, a u njemu se ne nađe telo, ja dužna da pazim na stan dok se ne nađe vlasnik. Stvarno nisam bila spremna na takvu obavezu, ali nisam ni želela da pustim da dani prolaze dok čovek verovatno u stanu leži mrtav – kaže ona.

Kada je ponovo pozvala policiju i kazala da ne može da obija tuđi stan, pojavila se policija u pratnji vatrogasaca. Oni su odmah po mirisu znali o čemu se radi. Procenjeno je, kaže, da je u tom trenutku čovek bio mrtav četiri ili pet dana.

Iz MUP-a su potvrdili da je policija na poziv stanara, uz asistenciju vatrogasaca došla na navedenu adresu i konstatovana je smrt starijeg muškarca. Njegovo telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu da bi bio utvrđen uzrok smrti.

Birokratskom kolu nema kraja

Kako su policajci na uviđaju objasnili savesnoj komšinici, ključ stana preminulog čoveka ostaviće u zgradi opštine Rakovica, a da je njena obaveza da ode u opštinu da se raspita ko će doći da počisti stan nakon smrti stanara, jer preminuli nije imao naslednike.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter