Izvor:
18.11.2017 u 19:59
0

SINIŠA MALI: Prihvatilšte za decu i mlade u Beogradu, biće završeni do septembra 2018. godine!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na zgradi u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari u kojoj će se, po završetku rekonstrukcije i adaptacije, nalaziti Prihvatilište za decu i omladinu.

Siniša Mali je rekao da će objekat, koji će Grad Beograd koštati 97 miliona dinara, biti završen do septembra naredne godine.

– Objekat u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari ima 1.700 kvadratnih metara i biće opremljen po najvišim standardima. To je još jedan od načina da pokažemo koliko brinemo o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Kroz Prihvatilište godišnje prođe oko 600 dece uzrasta od 7 do 18 godina, i to dece koja su zlostavljana, sa ulice, dece bez roditeljskog staranja ili dece koja su predmet trgovine ljudima – istakao je Mali i dodao da ta ustanova naredne godine obeležava 60 godina od osnivanja, te da će jubilej moći da obeleže u novim prostorijama.

Prema njegovim rečima, Beograd od 1998. godine nema adekvatnu zgradu Prihvatilišta, već radi u prostoru od 250 kvadratnih metara, koji je potpuno neuslovan.

– Ovo je još jedan projekat koji smo uradili kroz Savet za prava deteta. Osim što smo za decu sa smetnjama u razvoju obezbedili lične pratioce, usvojili Akcioni plan za unepređenje predškolskog obrazovanja, Akcioni plan kako da koordiniramo aktivnosti kada su u pitanju deca sa ulice, ovo Prihvatilište je kruna naših napora da još jedan objekat zdravstvene zaštite napravimo i uredimo kako treba – rekao je gradonačelnik.

Kako je dodao, deci koja su korisnici Prihvatilišta se daje mogućnost da imaju pravu negu i sredinu u kojoj treba da se oporave i pripreme za nastavak života, i to u okruženju koje im daruje Grad Beograd. Mali je rekao i da je na ovaj način ispunjeno još jedno obećanje koje je dato pre dve i po godine.

Gradonačelnik je zahvalio Sekretarijatu za investicije, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i svima koji učestvuju u ovom projektu.
Rukovodilac Prihvatilišta Danijela Stajković je rekla da je ta ustanova 20 godina u prostoru koji nije human za decu kojoj je pomoć najpotrebnija i koja se nalaze u najugroženijim i rizičnim situacijama.

– Poslednjih deset godina smo se borili i dobijali obećanja i uveravanja da ćemo dobiti novi prostor, pa smo bili skeptični da li će se to i desiti. Hvala gradonačelniku koji je i pre dve i po godine bio ubeđen da ćemo dobiti novo Prihvatilište koje će 24 sata biti otvoreno za najugorženije mališane. Vremena su teška, ali kada imate instituciju koja na dnevnom nivou može da zbrine 70 dece, onda možete biti sigurni da će grad nakon njihovog punoletstva dobiti jedan broj odgovornih mladih ljudi koji će to ovom gradu moći da vrate. Sada će Prihvatilište spremati 60. rođendan sa ubeđenjem da ćemo, uz najbolje ulove rada, pomoći deci da prevaziđu najteže životne trenutke – rekla je Danijela Stajković.

Obilasku radova prisustvovali su i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i sekretar za investicije Luka Petrović.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter