parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MALI ZADOVOLJAN PROJEKTOM "SENIOR KARTICE": Svaki ušteđeni dinar penzionerima mnogo znači!

 

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je nekoliko prodavnica i apoteka koje su deo projekta "Senior kartica" i istakao da je veoma ponosan, jer je za nepunih mesec dana 115.000 penzionera postalo deo tog kluba koji im omogućuje brojne uštede i pogodnosti. Više od 100 kompanija na više od 400 prodajnih mesta u Beogradu, za korisnike "Senior kartice" omogućuje, kako je rekao gradonačelnik, pet ili 10 odsto popusta, a ističe da su penzioneri najteže bili pogođeni reformama u poslednje tri godine i da "Senior kartica" doprinosi budžetu svakog od njih.

- Negde je popust 50 dinara, negde 60, negde 180 i to neko može da kaže da nije mnogo, ali svaki taj dinar penzionerima znači. Nakupi se to tokom meseca, kada uštedite prilikom svake kupovine i kao što ste imali priliku da čujete, ti ljudi najčešće i daju svojim unukama, unucima i deci i to je jedan način, naš, lep način, da im kažemo veliko hvala za sve što su uradili za naš grad - rekao je Mali 

Na taj način, dodaje Mali, pokušava se da se penzionerima na neki način olakša svakodnevni život i pozvao penzionere da se u još većem broju pridruže tom klubu, jer smatra da su svi na dobitku po tom pitanju, a pozvao je i što veći broj kompanija da se pridruži.

- Na ulazu u maloprodajni objekat svih onih preduzeća, kompanija, koje su deo projekta, imate da piše da su "partner projekat Senior kartice grada Beograda". Sjajna stvar i kažem, neke koristi koje naši najstariji sugrađani mogu da imaju, upravo se vide tokom ovog programa i ništa drugo mi ne preostaje, nego da se zahvalim svim penzionerima na svemu što su uradili za naš grad i zemlju - rekao je Mali.

Penzioner Branko Božović, koji je ostvario popust od 65 dinara u trgovini, smatra da je "Senior kartica" izvanredna akcija, jer ne traje samo u vreme primanja penzija, već svaki dan, da se ne radi o "nekim ogromnim popustima", ali i da se, "malo po malo - skupi".

- To je za penzionere vrlo dobra stvar, da se malo uštedi. Mislim da sada ima 400-500 mesta gde imamo popust. To je prava, prava stvar za nas penzionere. Popuste imaju ne samo prodavnice, već i apoteke, knjižare, to će se verovatno proširiti, stvarno mislim da je izvanredna akcija i nadam se da će se nastaviti - kaže Božović.

Penzionerka Mirjana Saška Vranković u apoteci je dobila popust na dva preparata.

- Baš sam iznenađena, veoma je korisno očigledno. Popust je oko 50 dinara. Bravo, 50 po 50, skupiće se i znači mi dosta za moju penziju. Ja sam bila u zdravstvu i u tu nikada nisu bile prevelike plate, pa ni penzija ne može da bude velika. Ova ušteda mi mnogo znači - kaže Vranković.

 Penzioner Aleksandar Cvijović kaže da ima popuste redovno i da na svakih 2.000 dinara ima oko 300 dinara popusta.

- Onda mi se isplati. Uzimam većinom domaću proizvodnju, danas sam pazario i veoma sam zadovoljan. I ono što mi ostane od popusta, imam za unuku, za unuka, da im kupim, da im dam za troškove i tako - rekao je Cvijović.

"Senior kartica" je besplatna i ne postoji nikakav trošak oko njenog izdavanja ili održavanja, a penzioneri mogu da je dobiju u gradskim opštinama, klubovima za stare, a može i da im se dostavi i na kućnu adresu, ukoliko pozovu gradski kol-servis.

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost