Izvor:
21.12.2017 u 15:03
0

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Odbornici danas o budžetu za 2018. godinu!

Skupština grada Beograda biće održana danas, a na dnevnom redu je odluka o budžetu grada za 2018. godinu.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević ranije je rekao da je plan za narednu godinu da u gradskoj kasi bude nešto više od 102 milijarde dinara, što je oko 12 milijardi više nego ove godine i da je to dovoljno za kapitalne projekte i za socijalna davanja.

Budžet za 2017. godinu, iznosio je oko 100,4 milijarde dinara, od čega je 90,6 milijardi za gradsku kasu, a 9,7 milijardi opredeljeno je za opštine.

Nikodijević je rekao da suma planirana za javni prevoz nikada nije bila veća, da je planirana nabavka 100 novih autobusa i tramvaja, ali da će se u narednom periodu insistirati na tome da prihod od prodaje karata bude veći. On je dodao da je za dečju zaštitu i obrazovanje odvojeno oko 20 odsto budžeta.

Pored budžeta na dnevnom redu su predlozi odluka o obimu sredstava za poslove grada i gradskih opština u 2018, izmene odluka o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini i o finansiranju programa i projekata direktnih i indirektnih korisnika sredstava u 2019. i 2020. godini.

Na dnevnom redu je i izmena odluka o visini stope poreza na imovinu i o naknadi za zaštitu i unapredjivanje životne sredine na teritoriji Beograda.

Odbornici će raspravljati i o izmenama odluka o mreži osnovnih škola u Beogradu, o pravima i uslugama socijalne zaštite, kao i o utvrdjivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Skupština grada Beograda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter