MODERNIZACIJA: U toku rekonstrukcija 7 pijaca u Beogradu!

Obim građevinskih radova koji se izvode na prestoničkim pijacama ne jenjava ni tokom zime, a trenutno se obavljaju radovi na sedam pijaca, saopšteno je danas iz JKP "Gradske pijace".

Pijace koje se uređuju nalaze se na centralno - gradskom području i u prigradskim naseljima, čime rukovodstvo JKP "Gradske pijace" dokazuje da su sve pijace u sastavu preduzeća podjednako važne, navodi se u saopštenju.

Na pijaci "Palilula" u toku su radovi na izgradnji najmodernije pijace u jugoistočnoj Evropi, na pijaci "Smederevski đeram" se radi na asfaltiranju pijace i postavljanju nove i moderne led rasvete, dok se na pijaci "Zvezdara" nastavljaju radovi na postavljanju montažno-demontažne opreme za zaštitu robe, zakupaca i posetilaca pijace od sunca i atmosferskih padavina.

Na pijaci T.C. "Novi Beograd", popularno Stari Merkator, u toku je dopremanje novih, funkcionalnih bokseva za prodaju robe široke potrošnje na asfaltiranom delu pijace, dok se na pijacama "Senjak", "Dušanovac" i "Zemun", pokrivaju proredi, u cilju zaštite od sunca i atmosferskih padavina, zakupaca, kupaca i robe koja se izlaže na tezgama.

Prošlu godinu obeležili su radovi na poboljšanju uslova trgovine na preko 20 pijaca, koji su finansirani isključivo iz sredstava preduzeća. I pored toga, "Gradske pijace" ostvarile su dobit, koja je za čak 43 posto veća od plana za celu 2017. godinu i iznosi 198 miliona dinara.

„Gradske pijace” i u 2018. godini nastavljaju trend oglašavanja i 3. marta raspisuju oglas za javnu licitaciju pijačnih kapaciteta na najprometnijim beogradskim pijacama.

Kako su saopštili iz ovog preduzeća, svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači, preduzetnici i pravna lica moći će da se odluče za velik broj tezgi, rashladnih vitrina, ramova i lokala na javnoj licitaciji.

Licitacija je najavljena za 12. mart.

 

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/ANADOLU AGENCY

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost