Izvor:
02.03.2018 u 02:58
0

SINIŠA MALI: Sa Hiltonom Beograd je postao evropska i svetska metropola!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je da je Beograd otvaranjem hotela “Hilton” postao evropska I svetska metropola.

Mali je, u obraćanju na svečanom otvaranju hotela u centru Beograda, ukazao da je 2013. u glavnom gradu Srbije bilo 67 hotela, a da je sa “Hiltonom” Beograd dobio 96. hotel. Podsetio je da je aprila 2016. godine imao čast da postavi kamen temeljac za “Hilton”, I da sada imamo velelepno zdanje na čijem krovu stoji natpis svetskog hotelijserskog lanca.

– To je veliko priznanje za Srbiju I njene građane, da je Beogard postao evropska I svetska metropola – naglasio je on.

Tri su, kaže, razloga za ponos:

– Prvi je što je Srbija postala zemlja koja se ekonomski brzo razvija, postala faktor stabilnosti I zemlja o kojoj se, posale teških reformi, priča u superlativima. Beograd je postao ekonomski stabilan, vratili smo pola duga koji smo nasledili od prethodne vlasti, dobili visoki kreditni rejting. Ne bi se “Hilton” usudio da dođe u zemlju koja je nestabilna I grad koji nije samoodrživ – kazao je on.

Mali je naveo da je za dolazak “Hiltona” zaslužna I činjenica da se u Beogradu sada izdaju brzo građevinske dozvole, zbog čega je postao grad kranova, grad u kojem je smanjena nezaposlenost. Kao treći razlog za ponos naveo je činjenicu da je Beograd postao velika I atraktivna turistička destinacija, u koju nikada veći broj turista nije dolazio.

– Beograd se promenio, pokrenuo se sa mrtve tačke, otvorio vrata investitorima I gostima. Prolaze I dolaze stotine investitora, hilhjade turista. Postali smo normalna, ali I ekonomski jaka zemlja – podvukao je Mali.

Kazao je da se Srbija I Beograd odnose proaktivno prema investitorima.

– Velika stvar I čast je za nas što imamo “Hilton” u Beogradu. Poželeo bih da “Hilton” otvori još jedan hotel iz svog velikog portfolija – zaključio je Mali.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter