Izvor:
13.03.2018 u 13:48
0

MIČEL STIŽE U BEOGRAD: „Biću posvećen nastavku dijaloga Kosova i Srbije i njihovom putu ka EU“!

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel stiže u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kao i sa opozicionim liderima.

Mičel će, tokom posete, potvrditi snažne veze između Srbije i Sjedinjenih Država i pozvati srpsku vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa Kosovom, sprovede reforme neophodne za postizanje njenog cilja članstva u Evropskoj uniji i aktivno podrži regionalnu stabilnost, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta.

On će se večeras sastati sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova. Mičel će susrete sa predsednikom Vučićem, premijerkom Brnabić i liderima opozicije imati sutra.

Mičel u Beograd stiže u okviru balkanske turneje, od 12. do 17. marta, tokom koje, osim Beograda, posećuje Prištinu, Skoplje, Atinu i Nikoziju. On je juče u Prištini izjavio da je njegova poseta usmerena na nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da ne nosi nikakav konkretan plan s tim u vezi.

– Nisam došao da predstavim bilo koji poseban plan. Biću posvećen nastavku dijaloga Kosova i Srbije i njihovom putu ka EU – rekao je Mičel na konferenciji za štampu.

Mičel će tokom posete Beogradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstaviti plan u četiri tačke za rešenje pitanja Kosova.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter