Izvor:
24.04.2018 u 22:46
0

ZEMUN NA TURISTIČKOJ MAPI GRADA: Potpisan Ugovor za izgradnju putničkog pristaništa kod Stare kapetanije!

BEOGRAD – Predstavnici opštine Zemun i stručnih službi potpisali su danas Ugovor za izgradnju medjunarodnog putničkog pristaništa za brodove na Dunavu, a vrednost te investicije je oko 150 miliona dinara, saopštila je Uprava grada Beograda.

Ugovor su potpisali predsednik opštine Zemun Dejan Matić, direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović i direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Beogradvode" Nenad Djindjić.

Pristanište bi trebalo da bude izgradjeno kod Stare kapetanije u Zemunu, na mestu gde se nekada nalazio pristan. Kako se navodi, planirano je da se prištanište koristi za putničke brodove do 120 metara dužine i do 15 metara širine.U saopštenju se navodi da će pristanište biti spremno za prihvat brodova u narednoj nautičkoj sezoni i da će time broj mesta za pristajanje kruzera na plovnom putu Dunava kroz Srbiju biti udvostručen.

– Turistički kruzeri koji su do sada samo plovili pored Zemuna sada će moći da se zadrže i turiste upoznaju sa kulturno-istorijskom baštinom – rekao je Matić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter