Izvor:
10.05.2018 u 13:34
0

HAOTIČNO STANJE: Štrajk taksista blokirao Slaviju!

U centru Beograda je rano jutros počeo štrajk taksista okupljenih oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije, koji su blokirali prilaze Trgu Slavija.

Saobraćaj je obustavljen u Beogradskoj ulici, ulici kralja Milana, i u delu Nemanjine ulice od Resavske, gde se nalazi više vladinih minsitarstava.

Policija usmerava vozila na alternativne pravce. Kako je rečeno u dispečerskom centru GSP-a, trenutno ne rade tramvajske i trolejbuske linije koje idu preko Slavije, dok autobusi koriste okolne ulice.

Ugovorna privredna taksi komora Srbije traži da se zaustavi predlog promena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobracaju, da se iskoreni nelegalan prevoz u celoj Srbiji, promeni način reprograma duga i poštuje pravilo "jedan vozač, jedno taksi vozilo".

Sa tim zahtevbima se, međutim, ne slaže veliki broj najvećih taksi udruženja, kao što su Sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost", Savez taksi udruženja Srbije "Satus", kao i taksi asocijacije Beograda i Novog sada i Niša.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/Kursna Lista CO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter