GRADONAČELNIK BEOGRADA RADOJIČIĆ: "Tiršova 2" najkasnije za četiri do pet godina!

 

 

 Konkretni građevinski radovi na "Tiršovoj 2" trebalo bi da počnu u naredne dve godine i cilj je da u narednih četiri do pet godina imamo najsavremeniju dečju bolnicu u ovom delu sveta, izjavio je gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

 Nova dečija bolnica "Tiršova 2" biće u okviru Kliničkog centra Srbije, u Deligradskoj ulici (ispod Infektivne klinike), na placu veličine oko jednog hektara, a Radojičić otkriva da se u ovom momentu rešavaju imovinskopravni odnosi.

On smatra da je veoma važno to što će vrhunska dečija bolnica biti samo 150 metara udaljena od porodilišta u Višegradskoj, u kojoj će se pratiti potencijalno rizične trudnoće.

- Veoma brzo ćemo moći da zbrinemo bebe koje se rode sa najsloženijim anomalijama i čiji životi zavise od hirurške intervencije u prvim satima života.

Pored toga, sjajna bolnica, Institut za majku i dete, nalazi se na novobeogradskoj strani pa je bilo važno pronaći lokaciju koja je sa ove strane reke, rekao je Radojičić.

 Državni vrh sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu i premijerkom Anom Brnabić saglasio se da je ovo izuzetno značajan projekat za zemlju i dali su konkretnu podršku već u startu za pronalazak najbolje lokacije, ističe dr Radojičić. Prema njegovim rečima, ovo je period planiranja svih aspekata projekta, od prostora, opreme, do ključnih uskomedicinskih pitanja. Radojičić kaže da će insistirati da svaka faza bude temeljno i stručno urađena i da je to važnije od vremenskih odrednica.

 Veliki broj stručnjaka različitih profila daće svoj sud o značajnim pitanjima, jer jedino ako dobro uradimo posao sada, nećemo imati problema u realizaciji. To će nam uzeti više vremena, ali daće rezultat koji želimo: dugoročno rešeno pitanje lečenja dece na najvišem nivou u Srbiji, istakao je Radojičić.

 

 

 "Tiršova 2" je više od zgrade i savremene medicinske opreme, to je novi koncept lečenja dece. Reč je o pristupu medicini u kome su dete i porodica centar i oko koga se organizuje bolnica, rekao je on. Studija izvodljivosti trebalo bi da bude gotova u narednih 10 meseci i daće odgovor na sva najznačajnija pitanja: kako da se prostor najbolje iskoristi, prilagode savremeni medicinski trendovi našoj medicini i potrebama dece.

Procenjuje se da bi izgradnja i opremanje klinike moglo da košta oko 54 miliona evra i novac za to je obezbeđen od Centralne evropske banke, 

 

Izvor: Kurir
Foto: Happytv.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:30 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Ćirilica - Repriza
17:30 Telemaster
18:20 Glamur
18:55 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live