Izvor:
24.07.2018 u 12:49
0

LABORTORIJA PROVERAVA SASTAV VODE: Izlila se tečnost nepoznatog porekla u Dunav!

Nepoznata tečnost izlila se u Dunav, kod Žeželjevog mosta, a trenutno se ispituje o kakvoj materiji je reč. U JKP "Vodovod i kanalizacija" rekli su da tokom noći nisu dobijali prijave zbog tog slučaja, ali i da se ovog trenutka ne može znati od čega je pena.

Kako su naveli, pena je najčešće organskog porekla, razgradiva je u vodi, zbog čega ne bi trebalo da predstavlja zagađenje.

– Prvo će naša laboratorija proveriti sastav otpadne vode iz tog perioda. Ukoliko se utvrdi da ima ozbiljnih zagađenja u uzorku, poslaćemo ih nekoj od akreditovanih laboratorija da se tačno utvrdi šta je ispušteno u kanalizacioni sistem. Podsećamo vas da se većina vode bez bilo kakvog prečišćavanja, osim mehaničkog tretmana putem automatskih uređaja ili korpi, direktno odvodi u Dunav – rekli su u "Vodovodu".

U tom preduzeću apelovali su na građane, preduzeća i kompanije da ne ispuštaju tečnost i da ne bacuju predmete u kanalizaciju, jer to dovodi do "ozbiljnih problema".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter