Izvor:
24.07.2018 u 15:35
0

Vučić sutra na polaganju kamena temeljca za fabriku Forverk!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra u Preljini, kod Čačka, polaganju kamena temeljca za fabriku nemačke kompanije Forverk, koja će zaposliti više od 1.000 radnika.

Ceremoniji će prisustvovati i članovi Vlade Srbije.

Kompanija Forverk autotek će u industrijskoj zoni u Preljini napraviti pogon na šest hektara i zaposliti radnike na proizvodnji rezervnih delova za automobilsku industriju.

Investicija je vredna oko 50 miliona evra.

Plan je da taj veliki proizvođač rezervnih delova za autoindustriju u narednih šest godina napravi 65.000 metara kvadratnih zatvorenog proizvodnog prostora, a samo ove godine biće izgrađeno više od 40.000 kvadrata.

Forverk autotek je porodična kompanija iz Vupertala u Nemačkoj koja postoji skoro 200 godina i veliki je dobavljač i proizvođač delova za audi, dajmler krajsler, folksvagen, bmv, porše i bentli.

U sastavu proizvodnog pogona nalaziće se i centar za testiranje, a radnici će imati obuku u Nemačkoj i Poljskoj.

Izvor: Tanjug
Foto: PBS NewsHour/youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter